Головна » 2012 » Лютий » 2 » Чи допоможе «Женева», або звідки беруться «Тушки»?
10:02
Чи допоможе «Женева», або звідки беруться «Тушки»?
123456

 Чи допоможе «Женева», або звідки беруться  «Тушки»?

Днями в самбірському додатку  «ВЗ» звернув увагу на світлину, на якій Андрій Лопушанський  перебуває в оточенні  Арсенія Яценюка, Олега Тягнебока та інших опозиційних політиків ,під час відвідин Києва на День Соборності. Мета одна -  піднести  його авторитет  і шанси стати кандидатом у народні депутати на майбутніх виборах до парламенту від КОД. Відомо також, що пан Андрій з благородною метою віднаходить можливість, аби оздоровити дітей в  санаторію «Женева» в Трускавці. Помітний вклад цього підприємця у допомозі турківчанам  в газифікації ,  ремонту водогону тощо. На Старосамбірщині популярністю користуються громадські приймальні по наданню правової допомоги, не без його фінансової підтримки.  Але при подачі тих чи інших фактів можна, як кажуть,  передати  куті меду. Вже названий вище епізод із світлиною цьому підтвердження. Складаєтьс я враження, що фотоаматор їздив до столиці спеціально, аби зафіксувати  момент «обіймів», а догодливі ЗМІ це підхопили. Так можна досягти зворотнього результату.

На певні роздуми наводять факти меценатської діяльності Ярослава Дубневича, який, як мовиться, уже засвітився на наших теренах. Поговорюють, що  ціль та ж-  також здобути прихильність  на наступних парламентських виборах. Але і тут місцева преса  робить «ведмежу»  послугу бізнесмену-політику, наводячи приклади ремонту сільських шляхів гравієм. Насправді значні кошти з відповідного фонду виділяються для закупки  щебню у Старосамбірському  мехкар’єрі. А це дві великі різниці: одна справа красти гравійно-піщану суміш з русла Дністра, інша- діяти у цілком легальний  спосіб, використовуючи власний фінансовий ресурс, засипаючи вибоїни шляхів відповідним будівельним матеріалом.

Днями стало відомо, що  бажання стартувати у  парламентських перегонах офіційно заявив народний депутат від БЮТ Іван Денькович , який, безперечно, також, напевно, прийде до виборців не з пустими руками і по окрузі, де зачіпатимуться інтереси одного з названих вище осіб . Щоб не бути упередженим, не розкриватимемо причини, чому не розраховуватиме  він на  підтримку політсили, завдяки  якій став нардепом. Як і те, чому потрапив у немилість лідерів партії. Все це на розсуд самих виборців. Хоч таємниці з цього ніхто не робить.

Прощупують грунт під ногами і симпатики колишнього нардепа віхідця із Старосамбірщини Ореста Фурдичка,  якому  належить ідея прийняття Закону про статус гірських населених пунктів. Погодьтесь, що ці пільги дають можливість виживати горянам. Не виключено, що напрацював  ряд інших законодавчих  ініціатив. Питання в іншому- чи вистачить матеріального і  інтелектуального ресурсу, щоб знову взяти участь у непростому випробуванні.

Напевно не без підстав, поширюються чутки про вихід на політичну арену начальника Львівської залізниці пана Піха з метою здобуття мандата народного депутата, саме в карпатському регіоні. Якщо врахувати, що першу керівну особу в краї також представляє представник цієї галузі,  то не все так безнадійно. Про ймовірність застосування адміністративного ресурсу, в тому, чи іншому випадку, свідомо не підкреслюємо .

 Не здивуємось, якщо серед претендентів на політичний Олімп побачимо Тараса Тершовчина. Адже участь у виборах на посаду самбірського міського голову  розцінюємо, як своєрідна розминка, перед  більш відповідальним стартом. Єдине що його може стримати- брак фінансів. Хоч він з тих бойків, який битиметься до останньої кулі.

Можна наводити інші аргументи, події, факти з  політичного життя частини галицького краю . Питання риторичне:звідки і чому беруться  «Тушки» ?На словах ратуємо за покращення життя людей праці,за вільну демократичну державу, піднесення її престижу, а як тільки переступимо парламентський поріг діємо, як персонажі відомої байки: лебідь, рак і щука. Як довго так буде? До розмови про це ще не раз повернемось.

Переглядів: 791 | Додав: Oksana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: