Головна » 2012 » Лютий » 15 » Вітаємо зі Стрітенням Господнім!
11:00
Вітаємо зі Стрітенням Господнім!
123456

Сьогодні, 15 лютого, православні та греко-католики відзначають Стрітення Господнє. Урочисто відзначати його почали ще з кінця V ст.

Це свято у християнській традиції встановлено в пам’ять про те, як Ісуса на сороковий день після народження принесли до єрусалимського храму, щоб "постати перед Господом".

Згідно з переказом, коли Діва Марія разом з Йосифом принесла Ісуса до храму, їх зустрів там сивий старий Симеон, який чекав зустрічі з Господом вже багато років. Згідно з Євангелієм від Луки, Симеон був праведником, але він таки не повірив у можливість народження Спасителя від Діви Марії. І тоді Дух Святий повідомив йому, що він не зможе вмерти, поки не побачить Спасителя світу.

Симеон довго чекав виконання обіцянки Божої. У віці близько 300 років у храмі праведний Симеон узяв на руки Ісуса і сказав: «Господи, тепер Ти відпускаєш мене з цього життя в майбутнє, як обіцяно Тобою мені, і я тепер помру спокійно, тому що на власні очі бачив Спасителя світу».

Стрітення символізує зустріч Старого і Нового Завітів, в традиції українців – ще й зустріч весни з зимою.

В цей день у церквах України святять воду і свічі, які звуться "громичними”. Їх запалюють і ставлять під образами під час грози, щоб оберегти людей від грому та вогню.

Якщо нині переможе зимова погода, значить скоро наступить весна.Отже, коли вірити цим прикметам, нас очікує благодатна пора.

Богослужіння з нагоди величного свята Стрітення Господнього відбуваються у всіх Храмах Самбірщини.

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 863 | Додав: Oksana | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: