Головна » 2012 » Березень » 3 » Рикошет по "дрібних" чиновниках…
21:08
Рикошет по "дрібних" чиновниках…
123456


Днями  ми стали свідками  небувалого  скандалу в парламенті , повязаного із, ймовірним, підкупами народних депутатів, так званих «тушок».  Для нашого регіону резонансною також виявилась  телепередача, яка вийшла в ефір у програмі ЗІКу «Хто тут живе?», де ведучий Д.Добродомов, запрошував на «червоний диван» голову облдержадміністрації  Михайла Костюка.

 Так чи інакше , але відгомін про ці події  сколихнув і чиновницьку рать, так би мовити  дрібнішого калібру. Відкритим текстом в районі  почали говорити про те, що користуючись особливим статусом,  дехто вибиває гранти для аграрного бізнесу, інші-   завдяки  посадовому  впливу, «розпайовують» остатки земельних ділянок  під індивідуальне житло.

 Цим хибують   не тільки у Самборі, а і у приміських сільських радах. У Ралівці, наприклад, уже зявилось,так зване прокурорське межигіря,  будівля і огорожа одного високопоставленого пана(прізвище не називаємо, бо забудівник, напевно, підставна особа) може конкурувати з чиновницькими віллами столичного масштабу. У  Бісковичах дожились до того , що всі землі в межах населеного пункту розпаювали. А це значить, що позбавили можливості селян вести індивідуальне будівництво , не дивлячись, що генпланом такі площі свого часу були передбачені. 

В кожному конкретному випадку такі спори можна вирішувати через суд, але за чий рахунок? Чому за ці неподобства не несуть покарання  сільські голови, які  позбавили молоді сім'ї звести індивідуальне житло.

Поки-що  , здається, на власний розсуд встановлюють тарифи за проїзд перевізники. Ось лише один приклад: від мосту через Дністер Ралівки до центра міста, щоб доїхати потрібно заплатити 2грн. Це у 40 разів більше ніж за проїзд  20-30 років тому(тоді  плата була 5коп.).Невже у стільки разів  подорожчав  транспорт, бензин, запчастини?

 Годі дивуватись звідки беруть кошти транспортні начальники -монополісти , щоб  володіти особняками вартістю понад сто тисяч доларів!  Живуть по принципу: з пасажира по копійці - собі маєтки .До цього додайте , що з бюджету підкинуть мільйончик-два, за проїзд пільговиків. Звісно, що мізерна їх частка потрапляє до рядових водіїв,  головна сума призначена для кабінетного розподілу, з розрахунку на відкат.

. Тим часом,  користуючись нашою  довірою, чиновницька та бізнесова" дрібнота" живе на широку ногу . Жоден рикошет  їй не страшний , бо вдягнуті в  непробивні бронежилети.Але чи довго так буде?

Переглядів: 685 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 stepan 1000   (04.03.2012 05:41) [Материал]
Не довго!Подавляться вкраденим у НАРОДУ ! А землю ця злодійська дрібнота місцевого та міжгірського розливу з собою не візьме в землю!Суд БОЖИЙ і людський знайде всіх!

Ім`я *:
Email *:
Код *: