Головна » 2012 » Березень » 11 » Чи правильно жартівник розшифровує ПДВ: пора давати взятку?
17:01
Чи правильно жартівник розшифровує ПДВ: пора давати взятку?
123456

   Горе-демократи на початку нашої незалежності розвалили меблевий комбінат. Про це знаємо не з чуток-пліток.  Потім рукоплескання відбулось, коли голанська фірма  відкрила філіал «Самміт» із заготівлі шпону для меблевого виробництва ,на який використовувались найцінніші породи дерев. Підготовлена оздоблювальна сировина  ретельно висушувалася, упаковувалась і імпортувалася  за кордон. Товар міг повернутись до нас у вигляді готових кімнатних чи кухонних гарнітурів тощо.

Такий бізнес могли позволити собі тільки ті, хто не думав про використання кваліфікованої робочої сили, наявного устаткування тощо. Тому тривав пошук потенційних інвесторів. Більше року представник кавказьких гір Балаханов  Мухтаров  відкрив на базі колишнього комбінату ТзОВ «Емба-ВУД Україна». Ось лише кілька цифр: за 2010 рік обсяг інвестицій склав 1, 95 млн.доларів. Минулого року ця цифра сягнула 35,3 млн.грн. 

Поряд з традиційними  кімнатними гарнітурами, налагодили випуск м’якої частини меблів. Для цього закупили  сучасне  технологічне обладнання європейського взірця.Відкрито цілу торговельну мережу по всій країні та за її межами для збуту продукції, яка зарекомендувала себе з кращого боку на різноманітних міжнародних виставках. Попит на продукцію з Самбора і далі зростає.

Біда одна: держава не відшкодовує ПДВ.  А це більше 16 млн. грн.  Брак оборотних коштів змушує згортати виробництво, а значить скорочувати робочу силу.  Не так давно відповідальні працівники  міської ради на чолі з міським головою Тарасом Копиляком здійснили своєрідну екскурсію на підприємство, щоб повніше вникнути у проблему, подати сигнал SOS  на верхні щаблі влади, адже на місцевому рівні  її годі зрушити з місця.

Не завадило б, щоб і міські депутати на одній з сесій прийняли відповідну ухвалу-звернення до вищих інстанцій з цього приводу, щоб про наболіле заговорили з трибуни Верховної Ради України. А чому б і ні?  Коли окремі  партгетманці хочуть здобути собі політичний капітал ,то їм ініціативи не бракує, а тут, як у тій приказці: немов набрали у рот води.

Щоправда, один жартівник радить  розшифровувати і вирішувати проблему із відшкодуванням ПДВ  у такий оригінальний   спосіб:Пора Давати Взятку. Про ситуацію  в яку потрапили самбірські  меблевими  Тарас Копиляк пообіцяв донести голові обласної державної адміністрації Михайлу Костюку. Чим це закінчиться , яка «методика» переможе,покаже час. Наразі доводиться скорочувати працівників, а значить залишати  їх  куска хліба.

Переглядів: 788 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Перебендя   (12.03.2012 12:48) [Материал]
Чому самбірські ратушні чиновники раз на рік відвідують підприємство? Єдине, що запропонували- буклети до газети . Що не посадовець, то жінка, або чоловік- кум, кума, сват- брат. А щурів по вулиці не має кому трути, гицлів бракує. А вони в який кабінет не зайдеш- кавусю п,ють.

1 stepan 1000   (12.03.2012 00:20) [Материал]
Скорочення треба почати з межигір'я і завершити місцевими негідниками через вибори! Наперсточників геть!

Ім`я *:
Email *:
Код *: