Головна » 2012 » Березень » 25 » Тендер… на туалет і «мито» за послугу.
02:35
Тендер… на туалет і «мито» за послугу.
123456


Більше як двадцять років тому по вул.Валовій в Самборі був зведений громадський туалет .Певний  час він  діяв. З наступом ринкових умов  виявилось, що комунальники не взмозі його утримувати через збитковість. Як результат-  вбиральню закрили.

 Можна зрозуміти здивування з цього приводу місцевих мешканців  та гостей . Мовчать, немов у рот води набрали, ратушні урядники. Яка доля цієї споруди ,з підведеними інженерними комунікаціями в центрі , не відома широкому колу. Чому?                                                                                     

Чи  не вартувало  б оголосити конкурс –тендер,як  модно нині говорити на бюрократичній мові, для вирішення цього питання з користю для  громади, або передати у приватні руки з цільовим призначенням. В тому, що справити «нужду» в Самборі стало проблематично не треба зайвий раз переконувати .Не всі знають, що такий «заклад»  є на ринку, а в базарні дні до нього годі потрапити через те, що не має ніде відповідного  вказівника. До вокзалу далеченько, тому можна і не встигнути «донести добро».

 Зупинимось ще на такій «дрібниці»: багато покупців відвідують гуртовні. Одна  з них,наприклад, по вул.Купилевій, 1, точніше ТзОВ «Оболонь». При вході у зал, де виставлено товарні взірці,  є туалет, але він під «секретом»- без позначки. Більше того,приміщення під замком і тільки для службового користування.  Така ж картина і в магазині на «Новому світі», що біля могили січовим стрільцям. В той же час,реклама  агітує  розпивати вино, а з потеплінням і пиво на  розлив. Щоб  скористатись вбиральнею потрібно також  дати мзду -1грн.

Закриємо цю делікатну тему ,ще на одному прикладі. Відомий торговельний комплекс  «Л і Т о». .Його назва розшифровується за іменами перших літер власників - Ліля і Тарас. Остання буква, напевно, має означати торгову марку  «Оболонь».Та це деталь. Щогодини комплекс відвідують сотні покупців,але якщо комусь із них знадобиться  скористатись вбиральнею,  треба  заплатити також гривник- «мито».  Невже цю  послугу господарі комплексу не можуть взяти на власні витрати?  Виходить це один із способів додатку  до мільйонного товарообороту?

Не будемо далі займатись  переліком вищенаведених «жучків», бо  дехто може це розцінити, як підміну обов”язків   працівників санстанції. Як вони з цим справляються- це інший бік медалі. Тим часом , не перестаємо говорити про європейські стандарти в побутовому сервісі.  Може хоч з наближенням Євро-2012 наведемо елементарний порядок. Іноді по цих маленьких штрихах можна судити про рівень культури і відповідальність господарів тих, чи інших закладів. Треба себе поважати, а клієнти з оцінкою вже визначились. Неподобство.

P.S. Чуть не забули. Поруч з комплексом "ЛіТ" літня прибудова під назвою "Гальба". Просторий пивний зал, де можна вмістити кілька десятків столиків для любителів прохолодних напоїв. Оригінальна реклама "Живе пиво" також "заворожує" пригоститись. А де піти по "легкому"? Звичайно до "ЛіТ". Товарооборот росте.

Переглядів: 1064 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Андрій   (25.04.2012 23:43) [Материал]
В гальбі повний порядок, туалет прилагається ))

Ім`я *:
Email *:
Код *: