Головна » 2012 » Березень » 27 » Лісосіка...на березі Дністра
02:07
Лісосіка...на березі Дністра
123456

 Нещодавно, як блиснули весняні дні, подалась до річки Дністер поблизу РЕМу(району електричних мереж). Ціле котеджне  містечко тут виростає. У деяких індивідуальних будинках уже проживають їх власники, інші-  на завершені.  Вузенька стежка привела до русла річки. Влітку на її березі  чимало відпочиваючих. У чистій дністровій водичці можна покупатись, в затишному місці пристосовуються любителі рибної ловлі.

Оглянулась навколо  і не повірила:  перед очима побачила більше десяти пеньків свіжозрізаних вербичок.  По  діаметру зрізу  можна припустити, що  мали вони 20-25 років. Деревця служили не тільки захистом від літньої спеки  для любителів природи, а і оберігали берег від руйнування неспокійної дністрової течії.                                                                                                                                    

Не важко здогадатись, що здалеку сюди зловмисник не навідався, а шкоду заподіяв хтось із    ближнього оточення.    Не виключено, що із подорожчанням природного газу, який використовується для опалення  помешкань, дехто переходить  на обігрів  хатинок  твердим паливом, зокрема дровами,заздалегідь запасаючись потрібною сировиною.

Тривогу викликає і те, що багато господарів  обзавелись  електро-бензопилами .  Одне слово, заготівлю потрібного матеріалу поставили  на промислову основу. Отже, є загроза позбутись зеленої зони вздовж річки, а  береги залишити на відкуп стихії.                                                                   

Надіятись, що на кожний  випадок нанесення збитків природі зреагують  правоохоронніі  органи марно,  потрібно самим виявляти таких злочинців і повідомляти про них до  державних природоохоронних служб чи міліцію. Інакше береги  Дністра можуть перетворитись у суцільну лісосіку.

До речі, був період ,коли вздовж обидвох берегів річки Дністер, що прилягає до Самбора, весною висаджували вербові  черенки.  Тепер милують око зелені насадження. Добре було б продовжити цю роботу і нині, оберігаючи і примножуючи довкілля.

М.Кміть,м.Самбір, вул. Євгена Коновальця

Переглядів: 861 | Додав: Oksana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: