Головна » 2012 » Березень » 31 » Мер Самбора орендує 1,5 га землі за 28 гривень за місяць?
20:39
Мер Самбора орендує 1,5 га землі за 28 гривень за місяць?
123456


Ще будучи депутатом, фігурант проекту журналістських розслідувань «Хто тут живе?» Тарас Копиляк, міський голова Самбора, отримав півтора гектара цінної міської землі в оренду на п'ятнадцять років за… 28 гривень на місяць. Так платить і досі.

Ще коли Самбором керував Тарас Тершовчин, підприємству «Ліля», котре належить родині Копиляків, виділили в оренду на п’ятнадцять років 1,5 га землі поблизу міського парку. Нормативна оцінка вартості цієї земельної ділянки – 748 тис. гривень. Але підприємство платить за оренду півтора гектари лише… 28 гривень на місяць!

До речі, остаточне рішення про проект відведення земельної ділянки підписав Роман Чаплик, який тоді виконував обов’язки міського голови Самбора, а тепер зводить собі будинок поруч із розкішним особняком Тараса Копиляка у парковій зоні.

Експерт програми Дмитро Шикітка, голова ГО «Західноукраїнська ліга прав людини», переконує, вартість оренди цієї землі насправді є набагато вищою: «На мій погляд, ціна є заниженою! Я теж отримав у такий же період часу ділянку, але ж плачу дев’ять тисяч гривень за 0,5 га на рік».

«Яка ж вигода Самбору віддавати в оренду 1,5 га і отримувати в місяць всього лиш 28 гривень?! Ви як мер надали б тепер такий договір на оренду півтора гектари землі бізнесмену Копиляку?», - перепитав фігуранта програми ведучий «Хто тут живе?» Дмитро Добродомов.

У відповідь Тарас Копиляк лише скромно відповів: «Мені дали таку угоду. Я її підписав. Все згідно з чинним законодавством!».

Тим часом однопартієць міського голови Самбора, депутат Львівської облради від «Фронту змін» Орест Шейка вважає, що ціни за оренду вартувало б «відкоректувати».

«Та ж підприємець шукає, де дешевше! А керівники міста, яке таке допустили, думали, напевно, і про певні вигоди для себе: «Якщо ми дамо Копиляку за таких умов, то зможемо і собі взяти!», - зауважив Орест Шейка. На що Дмитро Добродомов опонував: «Пам’ятаймо, що Копиляк тоді був депутатом!».

Чим керувалися попередні керівники Самбора, віддаючи дорогоцінну самбірську землю, можна лише здогадуватися. Землю «роздерибанили» майже усю, тож тепер чинному міському голові треба добре помізкувати, де ж взяти землю під кладовище. Старе ось-ось заповниться. Але мер, схоже, вже вирішив це питання: землю під кладовище віддадуть мешканці села Стрілковичі, але не задарма, а в обмін на десять ділянок у Самборі. І ці ділянки мають віддати мешканці вул. Східної.

Там, де зараз самбірчани обробляють городи, вже незабаром стрілківчани зведуть свої житла. Обурені самбірчани кажуть, тричі пробули приватизувати землю, яку обробляли вже не перший десяток років, але влада кожного разу їм відмовляла. Параскевія Сало, яка прожила на цій вулиці понад 60 років, переконує: «Ця земля нам дуже дорого обійшлася! Я не віддам її за ніякі гроші!»

Тарас Копиляк каже, без дозволу мешканців Самбора не забере жодної ділянки: «Я зустрічався з самбірчанами, які мають цю землю, ми організували громадські слухання. І сказали, якщо їхня воля, кожному жителю міста, який там проживає і має городи, надамо землю під індивідуальне житлове будівництво. Тоді люди дали добро, але дехто згодом знову зібрав людей, тож тепер вони написали скаргу в Генеральну прокуратуру і кажуть, що я хочу продати їхні землі».

«Думка людей природна і зрозуміла! Коли ви були депутатом, півтора гектари землі, які вам віддали за 28 гривень в місяць, знайшли, а тепер, коли йдеться не про депутатів, не про майбутніх міських голів, маємо ось таку конфліктну ситуацію!», – наголосив Дмитро Добродомов.

zik.ua

Переглядів: 1109 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Хорунжий   (20.04.2012 12:49) [Материал]
п. Тарас дійсно перекрив дах дитсадка №14 , взявши із бюджету 360тис. за роботу на рахунок ПМП "Ліля". 18 ділянок під забудову у кінці вул. Євгена Коновальця- це аванс.Там буде набережна і човнова станція, де самбірчани відпочиватимуть організовано. Вші матимуть роботу.

Ім`я *:
Email *:
Код *: