Головна » 2012 » Квітень » 18 » За партію Кличка голосуватиме молодь,- опитування
12:42
За партію Кличка голосуватиме молодь,- опитування
123456

Зросла кількість українців старшого віку, які збираються голосувати за партію "УДАР" Віталія Кличка, проте головним електоратом цієї політичної сили залишається молодь.

Про це заявив на прес-конференції заступник директора соціологічної служби Центру імені Разумкова Михайло Міщенко, оголошуючи результати квітневого соцопитування, пише Gazeta.ua.

"Ми можемо констатувати невелике збільшення частки тих, хто має намір голосувати за партію "УДАР" Віталія Кличка з 5 до 7%, – розповідає соціолог. – Причому цій політичній силі вдається поширювати свій вплив на ті соціально-демографічні рубрики, де цей вплив раніше був незначним. Скажімо, більше склало тих, хто готовий голосувати за партію Кличка серед людей старшого віку, зокрема від 50 до 59 років. Також більше стало прихильників УДАРу в південних регіонах".

Проте, за словами Міщенка, все одно спостерігається істотна різниця в намірах голосувати за цю політичну силу між людьми молодшого і старшого віку.

"Якщо серед молоді близько 13% громадян, що голосуватимуть за "УДАР", то серед людей пенсійного віку (60 років і старше) таких близько 3%. Також спостерігаються деякі відмінності в рівні голосування за "Батьківщину" між представниками різних поколінь. Молодь дещо рідше збирається голосувати за БЮТ, ніж люди старшого віку. Очевидно через те, що вони опозиційно налаштовані, а молодь більше хоче голосувати за партію Кличка", – зазначив соціолог.

Джерело: 
Gazeta.ua
Переглядів: 613 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: