Головна » 2012 » Квітень » 27 » Провладна більшість намагається спекулювати на трагедії людей, - Яценюк
17:39
Провладна більшість намагається спекулювати на трагедії людей, - Яценюк
123456



Об'єднана опозиція вимагає термінового проведення засідання Радинаціональної безпеки та оборони та звіту головних осіб держави зарезультатами з'ясування обставин трагедії в Дніпропетровську. Про це заявив парламентським журналістам лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк у п'ятницю, 27 квітня. Повідомила прес-служба "Фронту змін".

Від імені опозиції він висловив співчуття постраждалим у Дніпропетровську. «Україна такого не знала, і це людська трагедія, жах, кров і страх. Я умисно хочу утриматись від політичних оцінок. Зараз не час для політичних оцінок, проте цей час обов'язково прийде», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що опозиція готова розблокувати трибуну Верховної Ради для розгляду лише одного питання - ситуації в Дніпропетровську.

Опозиція, зазначив він, вимагає , щоб президент України негайно скликав засідання Ради національної безпеки та оборони. Після цього, наголосив Арсеній Яценюк, перші особи держави: генеральний прокурор, голова СБУ, міністр МВС, міністр надзвичайних ситуацій – мають прозвітувати в парламенті про обставини справи: «Ми їх очікуємо в будь-яку хвилину в стінах парламенту, щоб перші особи України після засідання ради національної безпеки і оборони доповіли парламенту про те, що відбувається».

У той же час Арсеній Яценюк наголосив, що провладна більшість намагається спекулювати на трагедії людей. За його словами, до порядку денного позачергового засідання парламенту, яке скликано терміново на 16.00, окрім трагедії в Дніпропетровську внесеноще три питання: ратифікація кредитної угоди, постанова про висунення недовіри генеральному прокурору України, а також складання присяги уповноваженого ВРУ з прав людини і постанова про обрання голів і перших заступників голів комітетів.

«У цинізму повинні бути межі. Не можна на крові людей і на трагедії вирішувати грошові й кадрові питання», - наголосив лідер «Фронту Змін».

Він підкреслив, що «якби правоохоронна система не займалась тільки переслідуванням опозиції і вибиванням грошей з бізнесменів, то цієї трагедії в Дніпропетровську не було б».

Додамо, що новообрана уповноважена ВРУ з прав людини Валерія Лутковська вже склала присягу сьогодні, 27 квітня.

Переглядів: 716 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: