Головна » 2012 » Травень » 4 » Передвиборний пасьянс
12:33
Передвиборний пасьянс
123456

Передвиборний пасьянс 


Округ №125 Старосамбірський, Турківський, Сколівський , Самбірський райони (м. на теСамбір). Виглядає на те, що ця територія стане ареною боротьби «лісових» кандидатів. Судячи з активності в місцевих медіа – як щодо позитиву, так і чорного піару – два основних кандидати тут – це Анатолій Дейнека та Орест Фурдичко.

Анатолій Дейнека, начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, депутат Львівської обласної ради, має досвід виборчої діяльності саме в цьому окрузі.Ще 2002 року він балотувався до Верховної Ради від провладної тоді Аграрної партії Володимира Литвина.Проте це не завадило йому в 2004 році опинитися в опозиційному таборі.В цьому йому допоміг впливовий тоді політик, голова облради Михайло Сендак, який був на вістрі протистояння опозиційної більшості обласної ради з провладним представництвом СДПУ(о), центр впливу якої був зосереджений навколо ДПА у Львівській області з її тодішнім головою Сергієм Медведчуком.

Після перемоги Віктора Ющенка Анатолій Дейнека повернув собі посаду начальника Управління лісового господарства Львівської області. Те, що він зберіг цю посаду і після приходу до влади «донецьких»,великою мірою пояснюється впливом голови ВРУ Володимира Литвина, членом команди якого й сьогодні є Анатолій Дейнека, очолюючи фракцію Народної партії у Львівській обласній раді. Головний лісничий області уже давно почав підготовку до виборчої кампанії, роблячи акцент на своїй науковій діяльності. Очевидно розраховує використати під виборчої кампанії імідж фахівця з проблем лісового господарства. Якщо домовленості, які сьогодні тривають між Володимиром Литвином та Партією регіонів про об’єднання чи злиття, завершаться успіхом, саме Анатолій Дейнека матиме можливість представляти владу на виборах.

Давній опонент Дейнеки не лише в політичній сфері, а й у суто економічних, чи, швидше, бізнесових питаннях, Орест Фурдичко теж не є новачком для цього регіону. В1990-1997 рр. він обіймав посаду генерального директором ДЛГО «Львівліс»,був першим заступником міністра екології (2004-2005), депутатом Львівської обласної ради 1-го і 2-го демократичного скликання, головою Львівської обласної ради (1997-1998 рр.), народним депутатом України від Аграрної партії Литвина.

Будучи сьогодні безпартійним, Фурдичко намагатиметься використовувати опозиційну риторику, хоча шансів стати кандидатом від КОДу у нього, зважаючи на багате політичне минуле, практично нема.Двох цих кандидатів пов’язує не лише професійна діяльність в галузі лісового господарства, а й низка скандальних заяв та взаємних звинувачень. Нещодавно Орест Фурдичко звинуватив Анатолія Дейнеку у намаганнях приватизувати майно лісництв в регіоні на користь своїх родичів. Натомість, Дейнека свого часу стверджував, що Фурдичко використовує ресурси лісгоспів у своїй виборчій кампанії. Парламентські вибори восени 2012 року якщо й не покладуть край давній суперечці, то, принаймні, визначать тимчасового переможця в цій особистій війні.

Також можлива поява як кандидата від влади в цьому регіоні депутата Львівської обласної ради, начальник Львівської залізниці Богдана Піха. В 2010 році він здобув тут беззаперечну перемогу на виборах до облради.

Кандидатом від іншого табору усі шанси стати має потужний бізнесмен, власник відпочинкового комплексу в Старосамбірському районі Андрій Лопушанський. Він уже давно розпочав власну виборчу кампанію, вибудовуючи собі імідж патріота-господарника. За президенства Ющенка Лопушанський був заступником голови НАК "Нафтогаз" скандально відомого Олексія Івченка. Після звільнення свого однопартійця з високої посади, Лопушанський повністю посвятив себе бізнесу. Єдине, що може завадити Лопушанському стати єдиним кандидатом від КОДу, – його партійність. Як відомо, КУН на центральному рівні не є членом Комітету опору диктатурі, тому при розподілі квот на місцях цю партію можуть просто не врахувати, віддавши округ котромусь із політичних важковаговиків – Фронту Змін, Батьківщині або Свободі. Остання має можливість «закрити» цей округ за рахунок брата лідера ВО Свобода Андрія Тягнибока, який переміг в одному з округів Сколівщини, ставши депутатом Львівської обласної ради.

Серйозним суперником для Андрія Лопушанського вважають також Михайла Гичку, котрий перемагав на виборах до обласної радина Старосамбірщині тричі поспіль.Однак ресурси його невеликі, а це буде вагомим для бойківського краю.

Неодноразово заявляв про бажання балотуватись тут і колишній заступник голови Секретаріату Президента Ющенка, виходець з Турківщини Ігор Пукшин. Однак поки що активної діяльності за межами Турківського району він не веде.

Складається так, що в кожному районі округу свій лідер. Дейнека у Сколівському, Пукшин у Турківському, Лопушанський у Старосамбірському. Окрім цього за рахунок загальної опінії однакові шанси і у Андрія Тягнибока та Ореста Фурдичка.

Гал-інфо

Переглядів: 780 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: