Головна » 2012 » Червень » 3 » На Старосамбірщині відкриється футбольна академія ФК «Динамо» (Київ)
15:22
На Старосамбірщині відкриється футбольна академія ФК «Динамо» (Київ)
123456


На Старосамбірщині відкриється футбольна академія ФК «Динамо» (Київ)

У селі Стрілки, що на Старосамбірщині Львівської області, незабаром запрацює футбольна академія ФК «Динамо». 

Про це повідомили вихованцям стрілківської школи-інтернат легендарні ветерани ФК «Динамо» (Київ) Віктор Леоненко, Іван Яремчук, Василь Рац та Віктор Хлус, які завітали минулої п’ятниці на Прикарпаття з нагоди Дня захисту дітей.

Футбольні зірки відгукнулися на запрошення громадського діяча Прикарпаття Ігоря Пукшина, котрий виношував мрію відкриття динамівської школи на своїй малій батьківщині уже багато років.

«Ця благодатна земля народила багато талановитих спортсменів, зокрема футболістів. На Старосамбірщині та й на усьому Прикарпатті просто обожнюють футбол. Саме тому ми досягли принципових домовленостей з ветеранами «Динамо» про те, що незабаром підпишемо з ними угоду і на базі стрілківської школи-інтернати буде створено академію ФК «Динамо» (Київ). Зіркові динамівці особисто приїжджатимуть читати лекції та давати практичні заняття для молодих прикарпатців. Переконаний: досвід вихованців легендарного Лобановського неодмінно призведе до того, що через років десять-п’ятнадцять наші юні таланти будуть стукати у двері національної збірної України з футболу», – наголосив під час зустрічі з вихованцями інтернату пан Пукшин.

Секретом успіху з молодими бойківчанами поділився зірковий динамівець Віктор Хлус: «Дивлюся на вас і згадую себе. Я теж виховувався в інтернаті і в 16 років приїхав до Києва з 5 копійками в кишені. Лише копітка праця дозволила мені пробитися в основу «Динамо». Головне – поставити перед собою ціль і вперто йти до неї, працювати, не жаліючи себе».

Окрім дітей з нетерпінням очікує на реалізацію задуму директор стрілківської школи-інтернату Ярослав Циб.

«Ми віримо, що наші вихованці продовжуватимуть творити славну історію українського футболу. Адже якщо слово дав Ігор Пукшин, то футбольна академія неодмінно буде відкрита», – підкреслив пан Циб.

Гості не обмежилися відвідинами стрілківської школи-інтернат. Цьому передувало офіційне відкриття сучасного футбольного майданчика зі штучним покриттям у Старому Самборі. До реалізації цієї події також долучився Ігор Пукшин. Саме він профінансував роботи та матеріали, аби на місці пустиря постав новенький стадіон «Чемпіон».

«Діти – наше майбутнє. Сьогодні чудове свято – День захисту дитини. Тому цей подарунок був зроблений перш за все для них. Але футбол на Прикарпатті люблять не лише діти, а й дорослі. На Старосамбірщині налічується близько тридцяти команд. Всі надзвичайно люблять грати у футбол. Цей край має величезний потенціал. Тому не допомогти його реалізації ми просто не маємо права. Ми йшли до цього два роки. Але тепер діти мають де грати, розвиватися та вдосконалювати свою майстерність», – наголосив під час відкриття «Чемпіона» Ігор Пукшин.

Завершальним акордом візиту гостей стала Турка. У серці бойківського краю Ігор Пукшин презентував ДЮСШ «ЮНІСТЬ» новий професійний тенісний стіл. У цій школі займається 45 дітей з цілого району і серед них є чемпіон України.

Звісно, що День дитини – це вітання та подарунки. Саме тому молоді прикарпатці в усіх трьох містах отримали від Ігоря Пукшина та легендарних динамівців іменні м’ячі, футбольну форму та інші подарунки, найцінніші з яких автографи зірок вітчизняного футболу.

Вголос.Львівські новини


Переглядів: 886 | Додав: Oksana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: