Головна » 2012 » Червень » 15 » На Львівщині готуються до ювілейних „Бойківських фестин”
09:37
На Львівщині готуються до ювілейних „Бойківських фестин”
123456
15 Червня 2012 10:04

На Львівщині готуються до ювілейних „Бойківських фестин”14 червня в обласній державній адміністрації відбулася нарада щодо підготовки та проведення "П’ятих Ювілейних Всесвітніх Бойківських фестин”, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

З метою організації та проведення цього заходу на належному рівні обласна державна адміністрація підготувала проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про підготовку та проведення у 2012 році міжнародного культурно-мистецького заходу «П’яті Ювілейні Всесвітні Бойківські фестини».


Облдержадміністрація звернулася до КМУ з проханням підтримати прийняття цього документу та доручити міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади передбачити кошти для фінансування заходів з підготовки та проведення культурно-мистецького фестивалю.

Виконання передбачених проектом розпорядження Кабінету Міністрів України заходів дозволить поліпшити соціально-економічну ситуацію та покращить інфраструктуру населених пунктів Турківського району.

Окрім культурно-мистецьких заходів, програма підготовки та проведення «П’ятих Ювілейних Всесвітніх Бойківських фестин» включає реконструкцію водопровідної системи та реконструкцію очисних споруд каналізації у м. Турка, а також реконструкцію доріг і житлових будинків м. Турка, будівництво вуличного освітлення, берегоукріплення та очищення русел річок, ремонт автомобільних доріг у Турківському районі.

У нараді взяли участь заступник керівника апарату облдержадміністрації Орест Матвіїшин, начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Олег Демків, начальник головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ігор Цейтлін, начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища у  Львівській області Мирослав Хом‘як, заступник начальника Служби автомобільних доріг у Львівській області Віктор Шикула. За підсумками наради дані відповідні доручення керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації.

П’яті Ювілейні Всесвітні Бойківські фестини пройдуть 1- 5 серпня 2012 року в Турківському районі Львівської області під патронатом Президента України Віктора Януковича відповідно до розпорядження Президента України «Про надання підтримки Президента України міжнародному культурно-мистецькому заходу «П’яті Ювілейні Всесвітні Бойківські фестини» від 30 травня 2012 року № 94/2012-рп.

Довідка:

Всесвітні Бойківські фестини є традиційним культурно-мистецьким і науковим заходом, мета якого - відродження традицій та обрядів етнографічної спільноти бойків як частини українського народу, сприяння розвитку соціально-культурної інфраструктури м. Турки та населених пунктів Карпатського регіону Львівської області.
Програма бойківських фестин передбачає проведення культурних, мистецьких, наукових і краєзнавчих заходів, спрямованих на відродження народних традицій та звичаїв бойків, популяризацію та збереження автентичного бойківського фольклору, відновлення народних ремесел та промислів.
У заході традиційно беруть участь представники бойківських товариств і громад з України, Росії, Білорусії, Польщі та інших держав світу.

Переглядів: 659 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: