Головна » 2012 » Липень » 3 » Соромити депутатів у Львові можна на відновленому «Стовпі ганьби» (ФОТО)
11:45
Соромити депутатів у Львові можна на відновленому «Стовпі ганьби» (ФОТО)
123456

 

<strong>Соромити депутатів у Львові можна на відновленому «Стовпі ганьби» (ФОТО)</strong>

 

Сьогодні, 3 липня, у Львові на Площі Ринок відновили «Стовп ганьби». Про це інформує кореспондент Вголосу.

Ініціатором встановлення такого «монументу» є Львівська координаційна рада громадянського руху «Чесно». 

Виконавчий директор Комітету виборців України, співкоординатор руху «Чесно» Оксана Дащаківська розповіла, що під час виборчих перегонів на «Стовпі ганьби» будуть оприлюднювати імена кандидатів в нардепи, які не відповідають критеріям доброчесності руху «Чесно», а також зазначатимуть ті політичні партії, які не виключили зі своїх списків недоброчесних кандидатів. 

Крім того, за словами виконавчого директора КВУ Львівщини, рух «Чесно» опрацьовуватиме біографії кандидатів в нардепи, аналізуватиме їхню діяльність і вивішуватиме готові профайли на стовпі. 

Оксана Дащаківська наголосила, що «Стовп ганьби»  буде мобільним майданчиком. Зокрема цього тижня він стоятиме на Площі Ринок. Кожен охочий може написати на стовпі, що, на його думку, ганьбить депутата. Від себе рух «Чесно» вже записав своїх шість критеріїв.

Надалі «Стовп ганьби» виставлятимуть на огляд громадськості щонеділі та щопонеділка з 12:00 до 17:00. Проте, за словами виконавчого директора КВУ Львівщини, за необхідності стовп виставлятимуть частіше. 

Автором загальної концепції «Стовпа ганьби» є художник-дизайнер Костянтин Ковалишин, а скульптором, який виготовив фігуру сорому на верхівців стовпа, є Сергій Ісак. 

Історик, мовознавець і журналіст Ігор Лильо розповів про те, що у Львові раніше стояв стовп ганьби. Розташовувався він саме навпроти балкону міського голови. Раніше стовпи ганьби присвячували не політикам, а радше грабіжникам, жінкам легкої поведінки та нечесним купцям. 

Ігор Лильо наголосив, що він усіляко вітає ініціативу відновлення у Львові стовпа ганьби як можливості люстрації політичних діячів.

Вголос

Переглядів: 635 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: