Головна » 2012 » Липень » 10 » «Ця незначна в будь-якій іншій країні світу подія сколихнула українських націоналістів» - російське ТБ про мовний закон в Україні
22:19
«Ця незначна в будь-якій іншій країні світу подія сколихнула українських націоналістів» - російське ТБ про мовний закон в Україні
123456


Перший канал Росії у випуску за 8 липня підняв питання голосування мовного законопроекту Колесніченка-Ківалова.

«В Україні Верховна рада прийняла закон про надання російській мові статусу регіонального в половині областей. І ця незначна в будь-якій іншій країні світу подія сколихнула українських націоналістів»,– сказав ведучий у підводці до сюжету.

«Показово, що за роки насильницької українізації, коли в країні, де живе більше 20 мільйонів росіян, примусово всюди насаджувалася українська мова й перекручувалася російська історія, прищеплювалася брехня про геноцид українців і про героїзм бандерівців, не було з боку російськомовних й сотої частки таких страстей, як сьогодні», –додав він.

Крім того, ведучий наголосив: «Всі й так знали, чому Гоголь книги писав російською, а застільні пісні співав українською».

Також він зазначив: «За приблизними підрахунками на російській розмовляють 55% відсотків населення, а рідною російську вважають 45%»

Проте, згідно із зведеними результатами досліджень, проведених Соціологічною групою «Рейтинг» у 2012 році, 50% опитаних вважають рідною мовою українську, 29% - російську.

Джерело: ОРТ

Переглядів: 747 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Кум   (15.07.2012 15:12) [Материал]
Ми ковалі воєї дол.і

Ім`я *:
Email *:
Код *: