Головна » 2012 » Липень » 20 » Кличко: Справи проти ЗМІ – удар по репутації країни
10:05
Кличко: Справи проти ЗМІ – удар по репутації країни
123456













2
Фото: Віталій Кличко
Джерело: ZAXID.NET

Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко від імені своєї політичної сили висловив обурення з приводу відкриття кримінальних справ проти представників незалежних ЗМІ – телеканалу ТВі та Інтернет-видання «Лівий берег» та заявив, що юристи партії готові надати необхідну правову допомогу цим ЗМІ, а також іншим медіа, які сьогодні потерпають від свавілля влади.

Порушені кримінальні справи політик вважає «неприхованими спробами тиску на непідконтрольні владі медіа напередодні парламентських виборів», повідомили у прес-службі партії.

На думку Кличка, ці справи матимуть серйозні наслідки для іміджу України, адже свобода медіа і незалежні ЗМІ є ключовою цінністю демократії.

«Відвертий силовий тиск на незалежні медіа є черговим серйозним ударом по міжнародній репутації України. На жаль, це удар не лише по репутації чинної влади, яка за 3 тижні після Євро примудрилася знищити всі іміджеві досягнення чемпіонату. Це – удар по репутації цілої країни, яка у питанні свободи слова відкотилася щонайменше на 10 років назад», – наголосив політик.

За його словами, «силовики поспішають з податковими перевірками саме в редакції незалежних ЗМІ, адже після офіційного старту кампанії спроба закрити рота медіа ускладниться через мораторій на перевірку ЗМІ в передвиборчий період».

«Ми закликаємо припинити переслідування працівників медіа, закрити всі ці сфабриковані справи й дати журналістам можливість виконувати свої професійні обов’язки», – зазначив Кличко.

Нагадаємо, 19 липня журналісти прийшли під будівлю Генпрокуратури на знак протесту проти переслідування їхніх колег – сайту LB.ua та телеканалу ТВі.

Джерело: 
ZAXID.NET
Переглядів: 747 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: