Головна » 2012 » Серпень » 7 » Бойки відгуляли фестини
16:11
Бойки відгуляли фестини
123456



1-5 серпня у Турківському, Старосамбірському та Самбірському районах Львівщини проходили V Всесвітні бойківські фестини. Центром святкувань стала «столиця» бойківського краю місто Турка, яку з цієї нагоди солідно підремонтували (для цього держава навіть виділила дев’ять з половиною мільйонів гривень).

Завершилися фестини величавим гала-концертом на Співочому полі біля села Явора, куди з’їхалися десятки тисяч бойків з різних куточків України та з-за кордону.

Як зазначили організатори, на цьогорічному фестивалі були присутні бойки із сорока країн світу. Їх колись радянська  влада примусово виселила з етнічних територій.

Упродовж п’яти днів  у селах цих районів  відбувалися різноманітні культурно-мистецькі,  просвітницькі, спортивні заходи. На свій зліт навіть збиралися  ті, що мають прізвище Бойко і похідне від нього: Бойчук, Бойченко  і так далі. Богато було Бойків…. Вони вшанували своїх славних предків, показали як зберігають свої етнічні скарби: одяг, мову, культуру, бойківську  кухню, а увечері запалили величезну бойківську ватру. Подивитися  справді було на що, як  і послухати  бойківські  пісні, гумор. Трембіти з полонини  біля Явори, мабуть, справді було чути аж до Києва…

Фото - Йосип Марухняк 


Галінфо
Переглядів: 718 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 stepan 1000   (12.08.2012 15:23) [Материал]
А де знамениті бойки білак і янукович?!

Ім`я *:
Email *:
Код *: