Головна » 2012 » Серпень » 8 » Кому було незрозуміло, що Закон про мову Янукович підпише? - Ющенко
21:14
Кому було незрозуміло, що Закон про мову Янукович підпише? - Ющенко
123456
  Безумовно, прочитавши новину про підписання мовного Закону, пишу, можливо, занадто емоційно. Але щиро.
Цікаво, для кого влада влаштовувала цю виставу: дебати, бійки, блокування навколо підписання? Парламент в купі зі спікером Литвином, КОДівська опозиція, телекартинка, де Президент в порядному оточенні українських гуманітаріїв (маю на увазі, в першу чергу, Миколу Григоровича Жулинського) натужно вчитується в заготовлений заздалегідь текст і обіцяє змінити Закон на краще, як власне, вже змінив на краще наше життя.

  Для кого весь цей театр?
  Говорячи сучасною мовою зіркових шоу: закон про мову на розігрів...
У наступному епізоді цього "русского" сценарію ми побачимо:
вступ до Митного Союзу, як порятунок від європейської чуми з прикладами. Мовляв, подивіться, що зробили єврочиновники з Грецією. Там уже повний дефолт. А Іспанія вас не лякає? Або країна-банкрут Ісландія?

  Ну, і вінець цього дійства - наша ГТС. Була наша стала їхня... Газпромівська. Нам розкажуть, що вона іржава, нікому непотрібна і технічно відстає, як «совецький» паровоз відстає від модного корейського хюндая. І допоможе нам тільки Газпром. І розмалюють нашу рідну трубу, як писанку, щоб не ображалася об»єднана опозиція..

  А далі ми прокинемося в 6.00 ранку і почуємо "Союз нерушимий народов славянскіх"...

  А в Кремлі скажуть: ну, что проснулісь, б.. брати!!
Оце і весь сказ. І справді, сказ - і не свинячий, і не пташиний, і не коров"ячий, який нам нині«шиють», щоб заблокувати вчергове наші молочні ріки і ковбасні береги.

  Пригадую, літом 2009 року в Секретаріаті Президента Ющенка у мене і моєї колеги Валентини Руденко була дискусія з журналістом Святославом Цеголком. Ми говорили про те, якщо народ не обере Ющенка, то сценарій розвитку подій, байдуже, що при Януковичу, що при Тимошенко буде однаковий - російський. За пару років ми будемо мати найгірший сценарій. Єдине, що ми не могли передбачити, що влада так швидко здасть Крим. Тоді Святослав, послухавши нас, щиро здивувашись нашій риториці, нам сказав: "Ви розповідаєте ці «страшилки», може, з якихось особистих мотивів? Може, це суб"єктивно?? Так бути не може. Повернення назад вже немає". Я не пам"ятаю, чим завершилася ця дискусія. Але я чітко пам"ятаю, що один з наших кращих журналістів, який вирізняється з-поміж інших своєю глибиною та аналітичністю, був впевнений, що це "страшилки".

  Щоб не посипати сіль на рани, скажу, що Цеголко залишається "кусючим" тільки, коли бере інтервью в Ющенка. В усіх інших випадках це достатньо сервільні розмови. І чи може він запитати сьогодніщнього Президента про все те, про, що він так допитує Ющенка і зараз.

  Для тих, кому цікаво, що буде далі в наступних розділах "собіранія земель рускіх".
На жаль, "страшилка» буде продовжуватися.
Буде грати подвійна паспортизація (пригадайте Грузію), а коли діло дійде до російських БТРів, хтось скаже: та ні, Європа цього не допустить.
Так, я вам скажу: ще і як Європа допустить. Нагадую: Білорусь. А ми вже будемо на той момент мало, чим від Білорусі відрізнятися. У нас вже буде тоталітарна держава на чолі з диктатором.
Єдине, що зробить Європа, забере західних дипломатів.
Але - це потім..

  А сьогодні підписаний мовний Закон. Ми програли цей бій. Але, щоб виграти війну, не треба брати в руки вила та каністру. А краще би навчити людей зрозуміти, що відстань від виборчої дільниці до мовного Закону, здачі Криму, ГТС та візиту російських БТР - дуже коротка. Наш захист - в наших головах.

 Віктор Ющенко
  http://vk.com/yushchenko_tak
Переглядів: 945 | Додав: Oksana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 stepan 1000   (12.08.2012 14:55) [Материал]
А зробив це все хто?

Ім`я *:
Email *:
Код *: