Головна » 2012 » Серпень » 22 » Завдяки Пукшину буде відкрито митний перехід у Нижанковичах
21:29
Завдяки Пукшину буде відкрито митний перехід у Нижанковичах
123456


Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 22 серпня прийняв рішення про позитивну ноту у відповідь на польську щодо готовності відкриття пункту пропуску через державний кордон «Нижанковичі-Мальховіце».

Відповідне рішення Кабмін прийняв у відповідь на звернення адвокатської компанії Ігоря Пукшина.

Майже 7 тисяч мешканців Прикарпаття підписались під звернення до адвокатської компанії Ігоря Пукшина з проханням допомогти у вирішенні питання відкриття пункту пропуску через державний кордон з Польщею «Нижанковичі-Мальховіце», яке, на їхню думку, гальмувалось з боку української держави. Опрацювавши звернення горян, у травні місяці цього року компанія звернулась з відповідним запитом до Прем’єр-міністра України, де виклала переконливі юридичні обґрунтування щодо неправомірності затягування відкриття митного переходу.

«Якби ми сьогодні не отримали позитивної відповіді (а термін відповіді на наш запит спливав), якби інтереси бойків знову були би проігноровані, то ми би готували звернення до суду із позовом на бездіяльність уряду у цьому питанні. Адже немає, мабуть, такої країни у світі, де би над людьми знущалися стільки років, коли насправді це питання вирішується в один день, одним рішенням», – наголосив Ігор Пукшин, правозахисник, керівник Адвокатського об’єднання «Адвокатська фірма «Пукшин і Партнери».

зік


Довідка.

У 2006-2009 рр. україно-польська комісія визначилась з пріоритетними територіями для будівництва пунктів пропуску через державний кордон, серед яких у Старосамбірському районі – «Нижанковичі-Мальховіце». В березні 2007 р. Урядом Республіка Польща до Уряду України була направлена позитивна нота. Через 5 років, у березні 2012-го комісії обох країн знову зібрались і вкотре погодились з необхідністю щодо укладання Угоди про створення пункту пропуску «Нижанковичі-Мальховіце» для автомобільного сполучення. При чому польська сторона вкотре наголосила, що бере витрати за будівництво на себе, все що потрібно від України – погоджувальну ноту Уряду.

Відтак, 22 серпня 2012 року завдяки відповідним зверненням адвокатської фірми Ігоря Пукшина ця нота була погоджена на засіданні Кабінету Міністрів України. Тобто останній крок, що гальмував весь процес, зроблений.

 


Переглядів: 763 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Гаврило   (22.08.2012 21:57) [Материал]
Наш коментар.

Кращої реклами для кандидатів у нардепи по 125 в.о. не потрібно. Суду все ясно. Змагання тривають, пошуки продовжуються. Крапку над"і" виборці поставлять. Бойки кажуть: як собі постелимо, так і виспемось. Облуда з очей впала, ригіональна зірка над краєм засіяла. Її ім'я - "Пукшин і Партнери". Яка роль в цьому старосамбірського гробового з його гичкою? Перехід міжнародний через Лопушанку-Допушанський на черзі?

Ім`я *:
Email *:
Код *: