Головна » 2012 » Вересень » 1 » У Самборі дітей поділили на сільських і міських
08:05
У Самборі дітей поділили на сільських і міських
123456


Музична школа, що в місті Самборі (Львівська область), окрім дітей міщан, приймає на навчання дітвору із навколишніх сіл - Стрілковичі, Ваньовичі, Воютичі, Бісковичі та інших. У цьому навчальному році не всі батьки із сіл змогли влаштувати своїх обдарованих чад до міської музичної школи. За словами начальника відділу культури Оксани Фарович, цьогоріч міська рада дала школі мізерні кошти. Про це пише Прикарпатська правда.

"На сьогодні ми набрали 49 діточок і більше не можемо прийняти тому, що не дозволяє фінансування", - розповіла  Оксани Фарович.

За джерелами редакції, мер Самбора Тарас Копиляк хоче, аби районна рада виділяла кошти із районного бюджету для фінансування міської музичної школи, яка фінансується з бюджету міста.

Натомість у районній раді кажуть, що дві бібліотеки для дорослих і дітей фінансує районний бюджет(700 тис.грн.) і нікому не спадало на думку ділити читачів на міських і сільських чи районних.

Також район заопікувався п’ятьма діточками із міського сиротинцю «Любисток», яких забрали у районний «Рідний дім» в селі Корналовичі, тим самим міськимй бюджет уже не витрачає біля 1млн.грн на його утримання.

Місто Самбір має статус обласного підпорядкування і районна рада вплинути на міську владу не може, а тим часом діти із села не мають змоги навчатися музиці і потерпають від фінансового егоїзму владних мужів місцевого рівня.

prpravda.in.ua


Переглядів: 674 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: