Головна » 2012 » Вересень » 4 » Відгриміла Лемківська ватра в с.Нагірне
13:42
Відгриміла Лемківська ватра в с.Нагірне
123456

    
 Уже традиційно в одну з перших неділь вересня відбувається свято цього самобутнього українського етносу- лемків. Пишно і гучно пройшов захід і цього року. Численних гостей, місцевих мешканців сердечно привітав депутат самбірської районної ради Михайло Павлючик.
 Серед митців особливе захоплення у присутніх викликав Остап Стахів- відомий бандурист, заслужений артист України. Чимало приємних емоцій  подарував  дует "Червоне і чорне", а коли сценою заволодів народний хор "Лемківська студентка"-  це у багатьох спонукало до анастальгії за Лемківським народним хором с. Нагірне, яким керував кілька десятків років св.п. Іван Скробало. Цю прогалину дещо компенсував місцевий народний ансамбль "Юш мелем" під керівництвом Любові Теплої.
 Старші учасники згадували складні воєнні та повоєнні роки, коли в одну ніч доводилось збирати свої маєтки на віз і з броцаком за плечима (в кращому випадку) і покидати вітцівські терени у супроводі сталінських сатрапів.
 На прикладах любові і поваги до традицій предків виховується молоде покоління лемків.Тому і тягнуться до купи, щоб розділити радість і полегшити смуток за пережитими поневірянями.
 Різноманітними барвами кольорів була представлена творчість народних умільців.
Переглядів: 1365 | Додав: Oksana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
2 Настуня   (05.09.2012 18:02) [Материал]
Саме той- Михайло Павлючик, якого вважають як стратегічного політика у раді! На так і буде. Не знаю чи має він відношення до лемків? До жидів, білорусів?!

1 Настуня   (05.09.2012 10:47) [Материал]
То той полковник якого депутати-лемки не можуть відправити на пенсію з державної служби?

Ім`я *:
Email *:
Код *: