Головна » 2012 » Вересень » 9 » Про дармове "чтиво" та навколо нього
19:33
Про дармове "чтиво" та навколо нього
123456

 
До виборів більше, як півтора місяця, а агітаційна компанія з кожним днем набирає обертів. Не є виключенням  і Самбірщина. Це і зрозуміло. З "милості" Ореста Фурдичка край поділили на два округи так, щоб місцевий родак мав мало шансів створити гідну конкуренцію.

Як склалося, так сталося. Того дня у найбільш людному місці, від комплексу "ЛіТо"до виховної колонії, розмістились аж чотири намети з символікою, друкованою продукцією: ВО"Батьківщини", ВО"Свободи ", "Удару" та симпатики кунівця Андрія Лопушанського.На цьому відтинку вулиці не здибали хіба-що агітаторів Ігоря Пукшина. Напевно, облаштувались у  іншому зручному місці. Та байка з тим.
Всі вони роздавали  "дармове чтиво": газети, календарики, програмні матеріали тощо.

Не зрозуміла, чим пояснюється відсутність намету правлячої партії-регіоналів? Хоча б для людського ока виставили свій "духовний харч", бо, мимоволі, напрошується висновок: одні будуть агітувати, а інші - рахувати. Пишемо так тому,адже  перші керівники району  сповідують життєві принципи, які  йдуть від Межигір'я, точніше Президента країни- Віктора Януковича і впливатимуть на виборчі перегони.Припускаємо, що не дуже комфортно, м'яко кажучи, себе почувають, після того, як підрахуї-калісніченки посягнули на святе- українську мову. Та це особиста справа в яку команду впрягатись

Як би там не було, але Івану Білаку треба, бодай, спробувати   відстоювати президентський бренд "Покращення життя вже сьогодні" ,як в особистому показнику на виборчому окрузі № 120, так і на районних  виборчих дільницях   по партійному списку, інакше після виборів можуть показати на поріг.В першому випадку  йому старатиметься "допомогти" Тетяна Чорновіл- представник від об'єднаної опозиції,яка довела, що у Межигір'ї не має стін.

Самовисуванець Ярослав Дубневич вже більше року в поті чола опрацьовує регіон і треба сказати, що не без успіху, адже більшість акцій супроводжується прихильним ставленням владної горизонтальної дрібноти. Щодо львівських телевізійних шоу-шпильок, які одна за одною  йдуть на його адресу, то вони можуть мати зворотній ефект, бо виглядають  прямолінійними. Не зрозуміло, яка мета переслідується в таких передачах: розкручування претендента, чи навпаки?
 
Порада пані Чорновіл - більше пов'язувати свою виборчу компанію з життям у регіоні.Від критики перших осіб держави не утримуються і"акули пера"з переферії, а от назвати прізвища тутейших керовників , що погрузли у корупції, сприяють правовому нігілізму, духу і бажання не вистачає.Це І зрозуміло, бо бояться, щоб не дали по шапці. Натомість "спускають пару" на політтріскотні, від якої всі ситі.

Не менш складна ситуація і на виборчому окрузі №125, де кандидату від КУНу Андрію Лопушанському, самовисуванцю Ігорю Пукшину  має гідно опонувати представник  ВО"Свободи" Андрій Тягнибок.Попри матеріальну допомогу, якою обдаровують виборців перші два представники ,дещо дивним виявляється їх запізніле позиціонування, як прихильників об'єднаної опозиції.Так і напрошується запитання: а де ,панове, ви були раніше? Чиє "соло" будете виконувати, як потрапите до парламенту?

В дивній ситуації опинився ще один претендент на місце в парламенті Михайло Гичка, який в останній момент "зірвався з гачка" партії "Удар". Складно буде йому самотужки  долати виборчий бар'єр,та  й матеріальні статки у головного лікаря, навіть обласної лікарні, погодьтесь, обмежені.В іншому випадку це викликає певні роздуми.

На перший погляд в тіні залишається самбірський посланець від партії "Удар" Дмитро Шикітка, але якщо поступить команда згори віддати свою  "ударівську акцію" на користь Андрія Тягнибока - це може зіграти вирішальну роль.Тим більше, що Дмитро має пошанувальників не тільки в Самборі, а і турківське родинне коріння зіграє не останню роль.

В складній ситуації опиниться Ігор Пукшин, якщо Михайло Гичка перед голосуванням зніме свою кандидатуру і закличе свій лекторат віддати голос на користь земляка Андрія Лопушанського, або навпаки- примкне до п.Пукшина, що зменшить шанси п.Лопушанського.Такий варіант не виключається, не без матеріальної вигоди,

Не можна сказати, що абсолютно не впливатимуть на хід виборчого процесу і кінцевий  результат у в.о. 120 і 125  так звані технічні кандидати, які не мають нічого спільного з життям краю. Кожен з них,як і  політсили ,які їх представляють,переслідує певну мету.

Отакий наш неупереджений поверховий передвиборчий  аналіз.Запрошуємо і вас, шановні симпатики, висловлювати свої прогнози, передбачення, побажання тощо.
Переглядів: 520 | Додав: Oksana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
2 stepan 1000   (11.09.2012 15:22) [Материал]
Чорновол і лише Чорновол!

1

1 Федя   (10.09.2012 20:36) [Материал]
Чому на День міста Тарас Копиляк водив по Самборі тільки Лопушанського? Невже найбільше заплатив від інщих дупутатів?

Ім`я *:
Email *:
Код *: