Головна » 2012 » Вересень » 15

П’яті ювілейні Бойківські фестини відшуміли. Верховинський люд,і не тільки, ще довго тішитиметься від забави, яка за розмахом і кількістю учасників перевершила всі інші етнічні  заходи в регіоні разом взяті . Їх вінцем став конкурc «Бойківська красуня» та масове гуляння на Широкому полі біля села Явора. Сама природа сприяла розкриті у всій наготі характеру і духу карпатців та їх  численних гостей, які пов’язують своє коріння з цим краєм , який Великий Каменяр називав золотим куточком в срібній мглі. Годі віднайти більш влучне і образне порівняння ніж це передав нащадкам наш земляк , письменник-філософ Іван Франко.

Тим часом не відбулось без казусу, який називають ложкою дьогтю в бочці меду.

Переглядів: 604 | Додав: Oksana | Дата: 15.09.2012 | Коментарі (1)

Хто не відвідував цю святу місцину   в бойківському краї -  Лаврівський монастир. В останні роки він став місцем паломництва туристів не тільки з України, а й приваблює своєю історичною енергетикою закордонних гостей. За легендами, що передаються з діда прадіда, тут в  склепах 800-літнього монастиря  захоронені останки Лева Даниловича, князя Галицько-Волинського . На його честь засновано місто Лева, теперішній Львів. Ця земля зберігає прах румунських королів і єрусалимських єпископів. Звідси йде відлік  духовної і культурної спадщини не тільки Галичини,а і всієї східної Європи. 

Розкішна карпатська природа із стрімким потічками перетворила цей регіон у край відпочинку. Особливо заворожує в літню пору. Не випадково в рамках програми п'ятих ювілейних Бойківських фестин тут запланували проведення етнофестивалю «Карпатія».

Ось якого неймовірного листа з приводу цього заходу ми отримали електронною поштою від мешканки с.Лаврів,  самбірської студентки Марії М. (з етичних міркувань не називаємо її прізвище - адмін сайту). Передаємо дослівно мовою оригіналу:

Переглядів: 828 | Додав: Oksana | Дата: 15.09.2012 | Коментарі (6)