Головна » 2012 » Вересень » 26 » Хто з кандидатів у народні депутати від Львівщини не пройшов фільтр «Чесно» .
21:38
Хто з кандидатів у народні депутати від Львівщини не пройшов фільтр «Чесно» .
123456


  26 вересня, під час прес-конференції у Львові активіст регіональної координаційної ради Руху ЧЕСНО Олена Дмитрієнко оприлюднила результати дослідження відповідності критеріям ЧЕСНО кандидатів у народні депутати від Львівщини, які йдуть до парламенту по списках політичних партій.

Критеріїв, за якими аналізували кандидатів, були такі: відсутність фактів порушень прав і свобод людини; незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців; непричетність до корупційних дій; прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя; особисте голосування в парламенті; участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів.

Відповідно, за словами Олени Дмитрієнко, критерім честості не відповідають два кандидати від Партії регіонів – це Ганна Герман та Петро Писарчук.

Ганна Герман не пройшла фільтру через пункт «Непричетність до корупційних дій» та «Прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя».

«Задекларовані нею доходи не відповідають її способу життя. Окрім того, на Ганну Герман розповсюджується явище непотизму, тобто вона намагається влаштувати на високі посади членів своєї сімї», - зазначила Дмитрієнко.

Цим же критеріям не відповідає і Петро Писарчук.

«У нього були перевищені витрати на поїздки. Окрім того, Писарчук не подав Руху Чесно своєї декларації. Також він не пройшов фільтр за критерієм особистого голосування у парламенті», - зазначила вона.

Що стосується об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина», то там теж два кандидата які представлятимуть Львівщину не пройшли критеріїв ЧЕСНО.

Це народний депутат Андрій Парубій, який не відповідає критеріям: «Непричетність до корупційних дій» та «Особисте голосування в парламенті».

Окрім того у Парубія було перевищення витрат на перевезення.

Ще один опозиціонер Степан Кубів не відповідає критерію ЧЕСНО «Відсутність фактів порушень прав і свобод людини». Мова йде про інцидент у Львівській обласній раді, коли Степан Кубів поштовхався з головою фракції Партії регіонів Ігорем Грищуком.

Окрім того, активісти ЧЕСНО мають зауваження до прозорості задекларованих Кубівим доходів, адже за 2011 рік, згідно з декларації, він заробив 45 тис. грн, а його дружина – 28 тис грн. Однак цього року Кубів поклав на банківський рахунок майже 4 млн 890 тис грн.

«Його реальні доходи не відповідають задекларованим, адже задекларована сума у 67 разів менша ніж рахунок в банку», - зазначила Олена Дмитрієнко.

Головний «ударівець» Львівщини Ярослав Гінка теж не відповідає одному з критеріїв ЧЕСНО. Мова йде про "Прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя".

Комуніст Олександр Голуб не відповідає критерію «Відсутність фактів порушень прав і свобод людини», адже висловлюється за смертну кару в Україні. Окрім того, він не відповідє критеріям «Особисте голосування в парламенті» та «участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів».

Двоє кандидатів від ВО «Свобода» теж не пройшли фільтру ЧЕСНО, у тому числі, і лідер партії Олег Тягнибок.

«Він не відповідає критерію «Відсутність фактів порушень прав і свобод людини», адже закликає до насильства і поширює расистські гасла», - зазначила Дмитрієнко.

Ще один «свободівець» Михайло Блавацький не відповідає критерію Руху «Прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя».

Фото з сайтів: stryi-su.ucoz.ua, lenta.ru, digest.comments.ua, newsmarket.com.ua, io.ua, nignews.com.ua, news2000.com.ua, portal.lviv.ua

галінфо

Переглядів: 707 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: