Головна » 2012 » Жовтень » 5 » Віктор Ющенко обговорив відносини між Україною та ЄС у Варшаві та Брюсселі
16:10
Віктор Ющенко обговорив відносини між Україною та ЄС у Варшаві та Брюсселі
123456

 1 жовтня у Варшаві Президент України (2005-2010 рр.), лідер «Нашої України» Віктор Ющенко провів зустрічі з Президентом Польщі Броніславом Коморовським та Віце-президентом Європейського Парламенту Яцеком Протасевичем.


Попри заклики до введення політичних санкцій до України, Віктор Ющенко у ході зустрічей закликав до відновлення активного євроінтеграційного курсу нашої держави. «Наша Україна» є тією політичною силою, для якої європейський курс є стратегічним пріоритетом. При цьому важливим також є збереження традицій підтримки з боку Польщі у досягненні цілей євроінтеграції України. Зокрема, у такому контексті йшлося про подальшу долю Угоди про асоційоване членство України в ЄС та формування двосторонньої зони вільної торгівлі.


«Важливо розвивати новий діалог між Україною та ЄС протягом наступних 6-8 місяців, і розробка нового плану для України повинна стати однією з основних цілей (порядку денного двосторонніх відносин)», - переконаний Віктор Ющенко.


На минулому тижні у Брюсселі Віктор Ющенко провів серію зустрічей з Європейськими Комісарами з питань торгівлі Карелом де Гухтом та з питань розширення Штефаном Фюле, депутатами Європарламенту Маріо Девідом, Чарльзом Тенноком, Ельмаром Броком, який також є головою Комітету закордонних справ, а також лідером Європейської партії лібералів та демократів сером Гремом Уотсоном та колишнім Президентом Європарламенту Гансом-Гертом Поттерінгом.


У ході цих зустрічей Віктор Ющенко висловив застереження про те, що подальша ізоляція України змусить її переорієнтуватися на Схід, відтак, робота над спільними інтеграційними документами, в тому числі Угодою про асоційоване членство, не має бути припинена.


Також Віктор Ющенко обговорив з європейськими політиками важливість дотримання демократичних стандартів на виборах до Верховної Ради 28 жовтня.

  http://razom.org.ua/news/15113/

Переглядів: 689 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: