Головна » 2012 » Листопад » 17 » Високопосадовці Самбірщини їздять на курорт за бюджетні кошти, – депутат .
13:08
Високопосадовці Самбірщини їздять на курорт за бюджетні кошти, – депутат .
123456
У той час, коли коштів районного бюджету не вистачає навіть на пальне для машин швидкої допомоги, високопосадовці Самбірщини за районний кошт їздять на курорт до Моршина.

Про це ІА ZIK повідомила прес-служба депутата Львівської обласної ради Ярослава Дубневича.

«У Самбірському районі вже тривалий час не вистачає коштів на пальне для автомобілів швидкої медичної допомоги. Автомобілі виїжджають на виклики мешканців, проте медики при цьому просять їх оплатити вартість пального. У середньому виклик швидкої медичної допомоги коштує для людей 100 гривень. Для більшості мешканців Самбірщини це не така вже й маленька сума, тим більше, що потім їм ще треба витратити чимало коштів на медичні препарати», – йдеться у повідомленні.

Поряд з тим, – сказано у повідомленні, – в районі існує багаторічна практика, коли з коштів районного бюджету перераховуються кошти курорту Моршин на лікування мешканців Самбірщини. Відповідно до угоди з курортним центром, в 2010 – 2012 роках Самбірська районна рада перерахувала курорту Моршин на ці потреби 20 000 гривень. «Проте, потрапити у Моршин, щоби пройти лікування за державний кошти, простим самбірчанам не просто, оскільки за згадані вже бюджетні кошти у Моршин, скеровуються, як правило, високопосадовці Самбірської РДА. Цього разу, очевидно, для того, щоби поправити своє здоров’я після виборчої кампанії лікуватись поїхав голова Самбірської РДА, який до слова, є одним із найбагатших людей району», – інформує прес-служба.

Депутат Львівської обласної ради Ярослав Дубневич надіслав запит головному лікарю Самбірської центральної районної лікарні з вимогою з’ясувати цю ситуацію.

«До мене неодноразово упродовж останніх двох тижнів звертаються мешканці Самбірського району Львівської області зі скаргами на якість медичного обслуговування населення в тому числі бригадами швидкої медичної допомоги. Очевидно, що в нинішніх умовах нестачі бюджетних коштів обсяги бюджетних асигнувань на медичну галузь підлягають ретельному аналізу та прийняття відповідних управлінських рішень», – вказано в запиті.

Депутат вимагає надати інформацію, хто з жителів району, за чиїми лікарськими направленнями був скерований Самбірською ЦРЛ на лікування у медичні заклади м. Моршин. Також, депутат пропонує розглянути на розширеній нараді ефективність лікування жителів Самбірського району у м. Моршин та доцільність виділення з бюджету медицини бюджетних асигнування на м. Моршин.

№ 531 від 15.11.2012 р.

 

Головному лікарю Самбірської центральної районної лікарні

п. І.Деньку

 

 

Депутатське звернення

 

Про надання інформації

До мене неодноразово упродовж останніх двох тижнів звертаються мешканці Самбірського району Львівської області зі скаргами на якість медичного обслуговування населення в тому числі бригадами швидкої медичної допомоги.

Очевидно, що в нинішніх умовах нестачі бюджетних коштів обсяги бюджетних асигнувань на медичну галузь підлягають ретельному аналізу та прийняття відповідних управлінських рішень.

Мені стало відомо про те, що відповідно до рішень Самбірської районної ради від 27.07.2012 № 223, від 20.07.2010 р. № 396, бюджету міста Моршин з Самбірського районного бюджету передавалися бюджетні асигнування у розмірі 20 000 грн. кожного вказаного року для лікування жителів Самбірського району.

 

Відповідно до ч.1 ст.12 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад”, депутат місцевої ради розглядає пропозиції, заяви і скарги громадян, які надійшли до нього, вживає заходів до їх своєчасного, обґрунтованого вирішення, вивчає причини, які породжують скарги громадян, і вносить свої пропозиції щодо їх усунення до органів місцевого самоврядування, до місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ і організацій, об'єднань громадян; систематично веде прийом громадян.

Відповідно ч.4 ст. 12 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад”, місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації державної і комунальної форм власності, їх посадові особи зобов'язані сприяти депутатові місцевої ради в організації прийому громадян, розгляді їх пропозицій, заяв, скарг, у створенні інших необхідних для його депутатської діяльності умов.

Відповідно до ч. 2 ст. 13 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад”, місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування та їх посадові особи, а також керівники правоохоронних та контролюючих органів, підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, розташованих на території відповідної ради, до яких звернувся депутат місцевої ради, зобов'язані у десятиденний строк розглянути порушене ним питання та надати йому відповідь.

        Відповідно до ч. 3 ст. 11 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад”, при здійсненні депутатських повноважень депутат місцевої ради має правовимагати усунення порушень законності і встановлення правового порядку.

 Враховуючи вищезазначене та керуючись Законом України "Про статусдепутатів місцевих рад” прошу Вас:

1.            Надати інформацію про те, хто з жителів району, за чиїми лікарськими направленнями був скерований Самбірською ЦРЛ на лікування у медичні заклади м. Моршин у 2006, 2007, 2008, 2009, 2009, 2011, 2012 роках за рахунок видатків на виконання повноважень між місцевими бюджетами Львівської області та надати копії відповідних укладених угод.

2.            Розглянути на розширеній нараді ефективність лікування жителів Самбірського району у м. Моршин та доцільність виділення з бюджету медицини бюджетних асигнування на м. Моршин і  внести за її результатами пропозиції щодо подальшого здійснення таких видатків чи їх перерозподілу на інші цілі.

3.            Проінформувати мене за результатами розгляду вимог № 1, № 2, даного звернення.

Відповідь на звернення прошу надіслати на адресу: 79020, м.Львів, вул. Ак. Є. Лазаренка, 1А, оф. 13, депутату Я.Дубневичу та копію на електронну адресу dubnevych.yaroslav@gmail.com.

 

З повагою,                                                                                   Ярослав Дубневич
Зік
Переглядів: 586 | Додав: Oksana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 stepan 1000   (18.11.2012 19:02) [Материал]
Давно треба було братися за злодіїв! А як з міжгірям та феофанією?!

Ім`я *:
Email *:
Код *: