Головна » 2012 » Грудень » 10 » Чому в деяких аптеках поменшало ліків?
10:34
Чому в деяких аптеках поменшало ліків?
123456

Передруковуємо статтю з самбірського додатку "Високого Замку", так як ця тема фальсифікованих ліків дуже актуальна і для нашої Самбірщини. Не одна старша людина, якій по віку доводиться часто приймати багато ліків, скаржаться що "часто випиваєш ці таблетки, а результату ніякого..." Це в той самий час коли по публікаціях в пресі - аптечний бізнес являється дуже прибутковим, про що свідчить велика кількість аптек в Самборі, є навіть місцева аптечна мережа.  Але виходить що це бізнес на здоров'ї людей...

"Я випила п'ять піґулок каптотресу, а мені нічого не допомогло", - призналася днями старосамбірянка завідувачу державної комунальної аптеки у Старому Самборі Володимиру Грицку після того, як придбала цей препарат в одній з приватних аптек.

ЯКБИ людина випила стільки ліків відразу, то, виявляється, уже б нічого не могла сказати головному аптекареві. Просто ліки, якими збивала тиск, були підробкою. На жаль, у нас немало таких скарг, а чим допомогти людям - важко сказати. Начебто всі чемно йдемо в аптеки, начебто купуємо ліки і хочемо бути здоровими, а насправді - на наших грошах наживають мільйони.

На початку листопада у Львівській області правоохоронці виявили два склади, які не мали ліцензій на провадження господарської діяльності з оптової торгівлі лікарськими засобами. Там зберігалися 600 серій фальсифікованих ліків. Було і обладнання для пакування ліків. Уже потім фахівці з’ясували, що ці "ліки" були не тільки не помічними, а й несли загрозу життю. І все це потрапляло на прилавки аптек. Держлікслужба тимчасово заборонила для реалізації 322 лікарські засоби. Ми так розуміємо, що фахівці мають визначити, в які аптеки, в тому числі і нашого регіону, потрапив фальсифікат, щоб його вилучити. А тим часом, за словами Володимира Грицка, для реалізації ліків є певна процедура, є відповідальні за якість, які перевіряють наявність ліцензій на той чи інший препарат, сертифікати. Прискіпливі покупці можуть помітити, що в деяких аптеках регіону нині поменшало препаратів. Чи не тому, що перекрили нелегальний бізнес?

Ми от собі подумали: чому останнім часом і в нашому регіоні з’явилося так багато приватних аптек? Певне, через те, що сюди часто потрапляє дешевий фальсифікат, від чого бізнес стає напрочуд вигідним. Бізнес на нашому з вами здоров’ї. Тим більше, простий обиватель за упаковкою не здатний відрізнити правдивий лік від фальсифікату. А може тому і смертність у нас така висока, що замість того, аби людина отримувала правдивий медикамент, їй вливають дистильовану воду чи дають пожувати невинну крейду?

Усі фальсифіковані серії лікарських засобів, виявлені у Львівській області, вилучені з обігу в аптечній мережі по всій території України, повідомила перший заступник голови Держлікслужби України Інна Демченко, і оцінюються у суму в кілька мільйонів гривень. За її словами, виявлення фальсифікату під час планових перевірок в аптеках ускладнюється тим, що, згідно з чинним законодавством, суб'єкт господарської діяльності має бути попереджений про перевірку за 10 днів. За цей час, як правильно ви здагадуєтеся, абсолютно все можна сховати..

 Роман Іваничук

http://sambirwz.lviv.ua/gazeta/book/107-29novem2012/4-wzsambir2012.html

Переглядів: 920 | Додав: Oksana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Катерина   (11.12.2012 21:04) [Материал]
А де дивиться служба захисту споживачів? Чому мов у рот води набрали медики-депутати? Чи не прикривають вони аптечну мафію?

Ім`я *:
Email *:
Код *: