Головна » 2012 » Грудень » 26 » Посада заступника голови Комітету з питань бюджету - це більше можливостей для Львівщини, - Дубневич
00:36
Посада заступника голови Комітету з питань бюджету - це більше можливостей для Львівщини, - Дубневич
123456

Народний депутат України, обраний у виборчому окрузі № 120 на Львівщині Ярослав Дубневич став заступником голови Комітету ВРУ з питань бюджету. Цю посаду депутат посів за квотою фракції «УДАР Віталія Кличка», до якої він увійшов після обрання. Повідомила прес-служба депутата.

Коментуючи своє призначення, Ярослав Дубневич відзначив, що сподівається, що ця посада дасть можливість залучити коштиз державного бюджету у Львівську область. «Ще до першого засідання Вреховної ради України, я наголошував, що маю бажання працювати саме в бюджетному комітеті. Я протягом двох скликань Львівської обласної ради працював саме в бюджетній комісії Львівської обласної ради, тому маю відповідний досвід. Сподіваюсь, моя посада, а також те, що окрім мене до цього комітету входять ще три депутата від Львівщини дозволять хоча б частково виправити ганебну ситуацію з розподілом бюджетних коштів. Маю на увазі дисбаланс, коли багато років на Львівщину у формі субвенцій та дотацій виділяють мізерні суми, в той час, коли сотні мільйонів йдуть на східні області», - сказав політик.

Ярослав Дубневич, також розповів, що одним з основних пріоритетів в роботі комітету він вважає прозорість та відкритість. «Я більш ніж переконаний, що усі структури державної влади, в тому числі і в першу чергу ті, які мають стосунок до розподілу державних коштів, повинні працювати максимально прозоро. Тому намагатимусь вдосконалити роботу комітету, роблячи його рішення доступними та відкритими».

Окрім цього, депутат повідомив, що ініціюватиме зміни до Бюджетного законодавства в частині розширення можливостей місцевого самоврядування та децентралізації Державного бюджету.

«Одним з пріоритетів, які я зобов’язувався ініціювати у своїй передвиборчій програмі є внесення змін до Бюджетного кодексу України в частині збільшення відрахувань до місцевих бюджетів. Сьогодні місцеве самоврядування немає можливостей для наповнення своїх бюджетів а значить – для власного розвитку. І тому зміна бюджетного законодавства вкрай необхідна місцевим радам щоб бути менш залежними – і політично і фінансово від Києва», - відзначив депутат.

Галінфо

Переглядів: 682 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: