Головна » 2012 » Грудень » 27 » ПОДАРУНОК ВІД св. МИКОЛАЯ НА ЦІЛУ ФУРУ.
00:08
ПОДАРУНОК ВІД св. МИКОЛАЯ НА ЦІЛУ ФУРУ.
123456

       

Надійшов такий подарунок у Самбір від німецького св. Миколая. Отримала його інфекційна лікарня. Трохи із запізненням, але не з вини святого благодійника. Справа в тому, що їхав подарунок з Німеччини у величезній фурі засніженими східноєвропейськими дорогами. Замість 19 грудня прибув на вул.Виговського  22-го. Отже, правильніше було б вважати, що офірувала його мати Пресвятої Богородиці Анна, свято якої відзначали того дня.

      А першим зустрів фуру з вантажем для Самбірської інфекційної лікарні на міжнародному пропуску Краківець депутат міської ради Василь Головчак. Він уже тривалий час співпрацює з німецькими доброчинцями з міста Райне. Там є Товариство допомоги Східній Європі ім.Святої Марії. Його президент Йозеф Куберек і віце-президент Греорг Гьодде мають  прихильність до Самбора. Тому і відправили вони в наше місто  чергову гуманітарну допомогу. " Отримуємо ми її  протягом чотирьох років, - розповів Василь Степанович підчас розмитнення і розвантаження фури за місцем призначення, - в попередні рази вона призначалася в цілому для ЦРЛ і одним з найцінніших дарунків була карета невідкладної медичної допомоги. На цей раз допомога надійшла для інфекційного закладу. Отримала лікарня  понад 30 електроприладів для кухні, зокрема електроплиту, холодильники і морозилки.Задоволена головний лікар Оксана Киричинська, що буде в них дві пральні машини, а також сушильна і прасувальна. Її кабінет  обставлять відповідними меблями. До-речі, монтувати їх приїдуть самі панове Йозеф і Грегор. Є серед вантажу чимало гігієнічних та миючих засобів, матрасів тощо.Не поскупилися наші німецькі друзі і на продукти харчування, приславши півтора тонни борошна, а також різні консервації.Досить сказати, що символічна  вартість гуманітарної допомоги вказана в  митній декларації - понад 30 тисяч євро. Насправді вартує вона значно більше”.

     Як бачимо, німецький Святий Миколай був щедрим. Прикро лишень, що  ми тішимося подачками з країни, яка 70 років тому в часи окупації вивозила з України чорнозем, потім була вщент зруйнована  1-им, 2-им, 3-ім Українськими фронтами і союзницькими військами,  на 22-му році нашої Незалежності обдаровує нас досконалою побутовою електротехнікою та продуктами харчування. Але дякувати Богу, що є такі люди, які незважаючи на вік (Грегору недавно виповнилося 80 років) займаються благодійницькою діяльністю. Честь їм і хвала!

      Ігор Тиличко.

         На знімку: світлина на згадку біля фури з гуманітарною допомогою. Справа наліво – о. Тарас Рисей, який освятив її, далі – депутат міської ради Василь Головчак і головний лікар інфекційної лікарні Оксана Киричинська.

Переглядів: 1029 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
3 ХрІН   (28.12.2012 19:34) [Материал]
давайте більше дописів, знайшов тлумків німців, а тепер піариться за їх рахунок. Розкажіть ліпше як він місцевих дурить... навіть на рахунок ремонтів його помешкання. А як він виконує обіцянки передвиборчі? Прийшло дві .... і ляпють язиком, якого не дістають з його геп... а може він сам під мирось з наступнями косить? на людях двох слів докупи не може, а в неті ах... писака?

4 Oksana   (30.12.2012 09:55) [Материал]
Дякуємо за поради про дописи. Пишіть, дзвоніть, заходьте і Вас почують!

2 Настуня   (26.12.2012 17:10) [Материал]
Більше таких депутатів як Василь Головчак. Він з порядної людини. Помагає людям. Молимось за його здоровя.

1 Мирослава   (25.12.2012 19:08) [Материал]
Я чуть при онуці не розплакалась. Слава Богу , що є такі благодійники. Вік попрацювала у лікарні і знаю що без такої помочі нині не вижити.

Ім`я *:
Email *:
Код *: