Головна » 2012 » Грудень » 31 » Майже 2 тис. сонячних батерей вже має «Самбірська сонячна станція» у Ралівці.
21:08
Майже 2 тис. сонячних батерей вже має «Самбірська сонячна станція» у Ралівці.
123456

Майже 2 тис. сонячних батарей змонтувало ТОВ «Самбірська сонячна станція» у с.Ралівка Самбірського району, що на Львівщині. Це лише перша частина комплексу, що охопила площу 3 га. Вся сонячна електростанція у майбутньому займатиме 22 га.


Представники української компанії повідомили, що змонтована система вироблятиме 1 млн.квт. електроенергії на рік. А вартість встановлення усіх цих сонячних колекторів приблизно 20 млн.грн.

Утім інвестори зазначили, що витрати повернуться за 4-5 років, й у наступному році вони планують і далі продовжувати будівництво.

За інформацією президента асоціації «Паливно-енергетичний комплекс Львівщини» Ярослава Шпака лише 34 відсотки обладнання – вітчизняного виробництва. Решта – чеське та німецьке. Керівник асоціації повідомив, що землю для цієї установки компанія взяла в оренду у села на 49 років. Проект реалізовується за підтримки Львівської ОДА.

Директор ТОВ «Самбірська сонячна станція» Максим Козицький повідомив Lviv,tv, що компанія уже має ліцензію на виробництво електроенергії та рішення про затвердження зеленого тарифу. Також товариство вже є членом оптового ринку електроенергії. Зараз готується договір про комерційний продаж електроенергії ДП «Енергоринок».

Ярослав Шпак також зазначив, що аналогічний комплекс, до речі, найбільший у світі, ефективно працює в Криму вже 25 років.

Нагадаємо, що ТОВ «Самбірська сонячна станція» входить до групи компаній «ЕКО-Оптіма», котра фінансує проект разом із чеським партнером – компанією «Матра Компані».

галінфо

Переглядів: 671 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: