Головна » 2013 » Лютий » 12 » Чи "відсохне" рука Чечетова? Хто зупине "Орду"? Про обнулення депутатських мандатів.
21:29
Чи "відсохне" рука Чечетова? Хто зупине "Орду"? Про обнулення депутатських мандатів.
123456
Чечетов: до осені кількість депутатів у коаліції становитиме 300 чоловікДоповнено 12 лютого 2013р.   Уже котрий день депутати партії Кличка "Удар" блокують парламенську трибуну. До них словом і ділом приєднуються інші опозиційні сили- ВО "Батьківщина" та ВО "Свобода",окремі позафракційні обранці.
Напруга наростає, здається, ніхто не готовий поступитись принципами. Втім відлік часу дотримання  Конституції  про особисте готосування  запущено. Тут не повинно бути переможців і переможених, а дотримання букви і духу Основного Закону держави. Сподіваємось, що так воно і станеться. У цивілізований спосіб слід вирішувати всі конфліктні ситуації. Наразі маємо те, що маємо...


Шоста сесія Верховної Ради, за висловом Арсенія Яценюка, померла. Чи піде з нею в небуття помах руки головного регіонального диригента- Чечетова? Питання не тільки честі і справедливості, а і реальних дій депутатів-опозиціонерів, як протидіяти цьому  уже на старті нової каденції?

Не будемо вдаватись до арифметики скільки голосів у провладної партії, а скільки у опозиції. Варто акцентувати, що не завжди  більшість означає якість.Конституційна вимога про особисте голосування депутатів має стати не декларацією, а головним принципом.І велосипеда тут не треба вигадувати про кримінальну, чи "безкрімінальну" відповідальність.

Варто нагадати   тактику нинішніх більшовиків, коли вони були в меншості.Пригадуєте яким способом не дали проголосувати за вступ країни на натівський шлях розвитку- ПДЧ.А який глум побачив весь світ, коли в парламенській залі шостого скликання була організована фізична потасовка, де "яскраво" проявили себе рукопашні  бойовики  царькови-тадеєви-саламатіни та іже з ними.

Сумніваюсь, що посміють використати цю практику в парламенті сьомого скликання. Відомо, що у представників  ВО "Свобода",слова не розходяться з ділом і вони зроблять все ,аби зупинити правовий нігілізм ,точніше "орду",  гуртом з партнерами по коаліції кинуться на парламенську амбразуру, щоб позбутись чечетівського помаху руки, що більше, як два роки домінував  при прийнятті законів,голосуючи за того хлопця.

Мимоволі уявляю  шевченківського героя з поеми Гайдамаки: а Ярема страшно глянуть, по два, по чотири ,так і кладе...Не сумніваюсь як поведеться в цій ситуації  парламенський Месія- Віталій Кличко! Не думаю, що хтось ризикне, посміє випробовувати, точніше спекулювати на його витримці, порядності і чесності...

Скажете, що ,мовляв, натякаю на провокацію. Тоді дайте рецепт,як позбутись такого ганебного явища, коли кілька десятків кнопкодавів вирішують бути ,чи не бути прийнятим  той чи інший закон? До кого апелювати?

Мову веду до того, що на словах говоримо про європейський шлях розвитку , а методи у  боротьбі і досі дехто  використовує азіатські. Особливо це виразно проявилось у недостовірностіі точніше фальшуванні результатів голосування на майже  двадцяти мажоритарних виборчих округах. І це, як виявляється, тільки вершина айсбергу.Але до пори, до часу зжбан воду носить...

Вернемось до наступних реалій  дня- обнулення парламенських списків опозицією.Як політтехнологія має право на життя. Та не забуваймо,звідки "ноги ростуть" у шулерів. Надіятись на справедливість суддів, прокурорів,їх зверхників марно. "Обнулення", а точніше "обвуглення" - значить перекреслити ці позитивні зміни, яких довелось досягти неймовірною ціною. Де гарантія, що депутатським збуренням не скористаються махінатори у законі?

Невдоволення наростає і влада повинна не тільки зберегти обличчя перед світом,, а і забезпечити злагоду і спокій у суспільстві.

Хоч і поволі, але викорчовується з нашого життя таке ганебне явище, як "тушки".Переконана, що в новообраному  парламенті воно не набуде масового характеру, як було досі.Доречно нагадати, шо губські,журавські, жванії,деньковічі, портнови та інші "крилаті-перебіжщики"  проходили політичний "гарт" у ВО"Батьківщині", "Нашій Україні", "Народній самообороні" тощо.Скажу більше: кожен третій "тушканчик" "виплеканий" в середовищі білосердечних і ніхто за таке "благо" бути депутатом шостого склакання не поніс покарання.Так що не завжди виправдано кивати на донецьких, якщо в самих, м"яко кажучи,рильце в пушку. 

Примітка. Даний матеріал був опублікований на сайті без доповнення 15 грудня2012р.
Сподіваємось він і нині актуальний. А яка думка ваша, шановні переглядачі?
Переглядів: 791 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: