Головна » 2013 » Лютий » 15 » Фото-репортаж святкування дня св.Валентина в м. Самборі
21:26
Фото-репортаж святкування дня св.Валентина в м. Самборі
123456
І

  ВЕЧІРНЯ ФЕЄРІЯ СВЯТА ЗАКОХАНИХ.

 

        Самбір неофіційно став столицею закоханих України. Посприяли цьому мощі св. Валентина, які понад 250 років тому опинилися в Самборі і зберігаються в церкві Різдва Пресвятої Богородиці. До кінця ХХ ст. про це мало хто знав, як і про це, що цей святий є покровителем закоханих чи молодих подружніх пар. Бум розпочався після проголошення Незалежності України. Відтоді наше місто стало своєрідною Меккою для цієї категорії людей. Поклонитися мощам вони приїжджають протягом року, а особливо багато їх вважають за потрібне зробити це 14 лютого, тобто в День св. Валентина.

          А попит, як відомо, породжує пропозицію. Чому масове паломництво не використати з користю для міста? – вирішили в міській раді і почали віднедавна, так би мовити, удосконалювати свято Валентина. Дуже різноманітна програма була підготовлена на цьогорічне 14 лютого.Протягом дня сотні молодих людей з усієї України молилися біля мощів покровителя. Самбірчани і гості міста мали змогу побувати на трьох концертах, оглянути ліричну фотовиставку дрогобицького майстра світлопису Ігоря Фецяка, побачити середньовічних лицарів зі Львова, придбати атрибутику закоханих і солодку продукцію самбірських кондитерів. Родзинкою свята була зустріч у ратуші міського голови Тараса Копиляка з юними самбірчанами, які мають ім”я  Валентин і Валентина. Серед них, до-речі, було шість, які ще й народилися 14 лютого. Всі вони отримали подарунки і сувеніри.

           А сюрпризом свята стало дійство, яке розпочалося на площі Ринок о 17-й годині. Під спів  юних солісток Будинку учнівської творчості    

на найбільшу сцену міста вийшли триметрові артисти зі Львова і хвилин тридцять тішили глядачів, особливо малечу.

          Тематичною до свята була сценка з опери Крістофа Глюка "Орфей і Еврідіка, показана керівником танцювального колективу бального танцю Анатолієм Шпаком і його сестрою Розалією, учасниками Народного ансамблю сучасного танцю з керівником Василем Шпотом і студентами хореографічного відділення училища культури.

          Справжню вогняну феєрію побачили глядачі у виконанні ще одних гостей зі Львова – колективуГовінда фаєр. Вони побували в українській  столиці закоханих за сприяння міського голови Тараса Копиляка.

             А закінчилося свято масовим засвічуванням сердечок-ліхтариків і запуском їх у вечірнє самбірське небо.

 

                                         Текст і світлини члена Національної спілки журналістів України

                                                                                ІГОРЯ  ТИЛИЧКА.

Переглядів: 1068 | Додав: Oksana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Андрій   (17.02.2013 21:36) [Материал]
Перший раз тішуся що на фотках не має пик чинуш.

Ім`я *:
Email *:
Код *: