Головна » 2013 » Лютий » 23 » НАША ПІСНЯ, НАША ДУМА НЕ ВМРЕ, НЕ ЗАГИНЕ…
14:15
НАША ПІСНЯ, НАША ДУМА НЕ ВМРЕ, НЕ ЗАГИНЕ…
123456

Днями в залі камерної та органної музики училища культури відбулося свято української пісні та романсу. Для своїх колег, учителів музичного мистецтва Самбірського району, підготовив його Відмінник освіти, вчитель Чукв”янської школи Ярослав Надуличний. Про його голос можна не говорити, бо без співу самбірського соловейка не обходиться жоден мистецький захід. А педагогічний талант він продемонстрував виступом своїх учнів.

Розпочалося свято”Линь же, пісне, в небеса” виступом директора інформаційно-методичного центру освіти Оксани Федицької. Про українську пісню і романс вела мову вчитель музичного мистецтва Ваньовицької школи Ольга Петелько. Викладач вокалу училища культури Світлана Захарченко поділилася досвідом роботи над вокально-хоровими навичками учнів. Про свою багаторічну працю вчителем музики розповів Ярослав Надуличний.

А практичним закріпленням почутого був концерт юних артистів з Чукви.Вони вперше співали в залі з такою чудовою акустикою, але почувалися діти вільно, а голоси їхні звучали дзвінко. Пісні "Стоїть гора високая”, "Ой у гаю при Дунаю”,”Летіла зозуля”, "Якби я мала крила орлині”, "Виспівує соловейко”, "Гиля, гиля сірі гуси”, "Місяць на небі” у виконанні солістів Андрія Шияна, Наталії Міхович, Христини Чопик, Мар”яни Копач, Ганни Попик, Олени Довгополої і Василя Хавули (концертмейстер Валерій Кутюк) були належно оцінені професіональними глядачами. Порадував їх своїм голосом і вчитель.Звучали такі романси, як”Карі очі, чорні брови”, "Ой ти, дівчино, зарученая”та інші. Коли Ярослав Миколайович заспівав "О, соловію”, підспівати йому вийшли всі юні солісти.



.

А сюрпризом для вчителів музичного мистецтва сільських шкіл Самбірщини була пісня Петра "Сонце низенько” з опери Миколи Лисенка "Наталка Полтавка” у виконанні Ярослава Надуличного під музику органа (органістка Ірина Терлак). Багато з них вперше бачили цей найбільший духовий музичний інструмент.



.

Захід - свято української пісні та романсу "Линь же, пісне, в небеса” - високо оцінили Заслужений працівник культури України Роман Паньків і голова міжгурткового об”єднання вчителів музичного мистецтва Самбірщини Валентина М”язга. Думаю, що побувати на ньому було би корисно і вчителям міських шкіл.

Ігор Тиличко

Фото автора

Переглядів: 991 | Додав: Oksana | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 2
2 наталія міхович   (01.03.2013 16:04) [Материал]
це був надзвичайний концерт!мені неймовірно сподобалось виступати на цій сцені і залюбки буду виступлю ще раз!!!

1 Андрій Шиян   (27.02.2013 20:08) [Материал]
Був там і виступав! Дуже сподобалось співати на такій сцені. Хоча спочатку трішки хвилювався, адже довелося йти на сцену першим. Враження найкращі, дуже хочу ще колись там виступити! Це неймовірно!

Ім`я *:
Email *:
Код *: