Головна » 2013 » Березень » 6 » У підземеллі Ратуші Самбора створять музей
10:49
У підземеллі Ратуші Самбора створять музей
123456


Триває очищення підземелля Ратуші Самбора Львівської області. Звідси вже вивезли не одну машину сміття та непотребу, провели тимчасове електроосвітлення. Тут влада в майбутньому планує відкрити музей.

За словами заступника міського голови з гуманітарних питань Юрія Леськіва, Ратуша Самбора є однією з найдревніших споруд, зберігає чимало таємниць, у тому числі й її глибоке підземелля. Освоєння його під музей дозволить привідкрити завісу певної історичної доби,  зробити місто привабливішим для туристів.

Нагадаємо, що Самбір планує взяти участь у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Зараз фахівці працюють над проектом «Розвиток туристичної інфраструктури у Самборі». Загальна його вартість 200 тисяч гривень. Якщо поталанить місту здобути перемогу в такому змаганні, то з державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню на його реалізацію надійде 160 тисяч гривень.

Звичайно, конкурс проектів передбачає співфінансування місцевого бюджету та територіальної громади. Але ці суми в рази менші, ніж може отримати Самбір, вигравши конкурс.

ЗІК

Переглядів: 638 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 мсм   (07.03.2013 00:12) [Материал]
древній? а може стародавній?

Ім`я *:
Email *:
Код *: