Головна » 2013 » Березень » 15 » Ратуша проти монополії "Ринок-сервіс", або навіщо було "город городити"?
21:55
Ратуша проти монополії "Ринок-сервіс", або навіщо було "город городити"?
123456
Про те, що йде позакулісна боротьба поміж владою і базарним тріо:Іваном Деньковичем, Богданом Липою та Валерієм Пацеріном стало відомо недавно.

Випурхнула ця тяжба наверх, коли ратушні чиновники вирішили відкрити в місті комунальний продовольчий ринок. Ідея почала матеріалізовуватись після того, як міські депутати, ніби-то, припинили договір оренди землі з ТзОВ "Ринок -Сервіс" площею біля о,50га в центрі міста, де зараз функціонує промисловий базар, поскільки він не повністю завантажений. Вивільнену площу вирішили використати саме під конкурентний базарний бізнес.

Задум благий- обмежити стихійну вуличну торгівлю, протидіяти перекупщикам, особливо м'ясних виробів тощо. Більше того,місце для  офісу новоспеченої комерційної структури відвели у самій ратуші, тобто пл. Ринок,1.

Здавалось, що виникне здорова конкуренція.Тим часом неоздроєним оком  проглядається змагання до чиєї кишені йтиме  ринковий збір, адже вчорашні монополісти, образно кажучи, не квапились ділитись касою.

Більше того Іван Денькович, як керівник ТзОВ "Ринок-сервіс",позиціонує себе як самодостатній бізнесмен, очолюючи комісію міськради із земельних питань, що додає йому додаткового авторитету. Серед ринкових клієнтів, міщан користується заслуженою повагою за те, що зумів в центрі  зробити структуру послуг європейського рівня.

Аргументи влади відновити справедливість, щоб селяни, які хочуть реалізувати продукцію мали безпосередній вихід на споживача. Адже відомо, що м'ясо свинини чи яловичини в Самборі може потрапити на прилавок тільки через треті руки.Перекупщики диктують ціни,зазделегідь викупивши місця за прилавком.

Саме тому депутати пішли на створення конкурентного середовища. Як розвиватимуться події далі покаже час. Є чутки, що зацікавлені сторони  залишаться на старих позиціях- уклали мирову. Чи виграє від того споживач? Або, як кажуть, навіщо було "город городити"?

Питання риторичне: хто в місті господар.Як розвиватимуться події далі?

Переглядів: 853 | Додав: Oksana | Рейтинг: 3.3/3
Всього коментарів: 4
4 Петро   (28.03.2013 19:53) [Материал]
Балакали-говоримли,а ринок не перенесли з центру. Тепер ведуть тяжбу влада і бізнес: хто кого.
Точніше кому підпорядкований касовий збір? Одні впираються- інші не підпорядковуються. Отак і живемо.Мешканці прилеглих вулиць терплять від смороду і гомону. Скоро перекриють шляху мордації неподобств.

3 Пантелей   (26.03.2013 15:42) [Материал]
Чому забули за котячий ринок на Промисловій? Там можуть позмагатись і "вші з бізнесу". і+++++++++++++++++++++++++++

1 Камбус   (17.03.2013 14:08) [Материал]
Шановні! Вам не вдасться зіткнути у Самборі дві рушійні сили влади і бізнесу: Ратушу і Ринок -сервіс. За ними потужні сили стоять.Членські внески ідуть нагору , правда, у різні партії. Така реальність. Хто в місті господар відомо без запитання.

2 Oksana   (18.03.2013 08:40) [Материал]
Шановний п.Камбус! Зауважте, наш сайт ніколи не вів деструктивної політики, і тим більше не хотів посварити когось між собою! (в Самборі є інші сайти які цим активно займаються). Просто з подій, описаних на сайті, виглядало, що депутати вже захотіли собі відгризти кусок лакомого пирога, яким є ринок...

Ім`я *:
Email *:
Код *: