Головна » 2013 » Березень » 17 » ЗМАГАЛИСЯ ІНТЕЛЕКТУАЛИ.
21:45
ЗМАГАЛИСЯ ІНТЕЛЕКТУАЛИ.
123456

Таких представницьких шахових змагань у Самборі давно не було.


17 березня на відкритий турнір зі швидких шахів у наше місто приїхали з Львова,
Дрогобича, Стрия, Моршина і Борислава один міжнародний майстер, чотири кандидати в майстри, решта розрядники. Разом з членами клубу "Каїса у турнірі взяли участь 25 любителів стародавньої інтелектуальної гри. Найстаршому було поза 70 років, наймолодшому – 12. Нарівні з чоловіками змагалася наша Оксана Пацула. А відбувся турнір завдяки депутату міської ради Василю Головчаку.

Згідно регламенту було зіграно 7 турів, кожен тривалістю 15 хвилин. Суперників визначав комп”ютер, а загальне суддійство кваліфіковано здійснив львівянин Олександр Прохоров. Тривали поєдинки понад чотири години. І от коли було зупинено останній годинник, на моніторі висвітлилося, що найбільше- 6 очок- набрав Василь Головчак. Він звів дві партії внічию, а чотири виграв.

     Переможець і 6 призерів отримали Грамоти і грошові премії. Приємно, що серед них було три самбірчани – крім переможця, Павло Брудка і Маркіян Серединський. Нагородами було відзначено учасників турніру в окремих номінаціях.

      

У декого може скластися враження, що Василь Головчак зініціював цей турнір, щоб стати переможцем. Однак  нічиї з міжнародним майстром і кандидатом у майстри свідчать, що перемога не далася йому не легко. А його любов до шахів і відданість клубу "Каїса дають надію, що Самбір незабаром може стати шаховою столицею України, або, за Остапом Бендером, Нью-Самбором.

 




                   Текст і світлини Ігоря Тиличка.

Переглядів: 609 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Роман   (19.03.2013 11:32) [Материал]
Чудовий матеріал. Приємно було бачити серед учасників Романа Кузьмовича, Остапа Чаплика, Меличина з Воютич та інших щахістів-ветеранів.Сайт міг би більше долучатись до пропаганди цієї інтелектуальної гри. п.Головчак залуговує на особливу увагу. Дякую.

Ім`я *:
Email *:
Код *: