Головна » 2013 » Березень » 19 » В Ужгороді зібрали 100 кг використаних батарейок . Можливо "зелені" Самбірщини підтримають цю акцію?
18:28
В Ужгороді зібрали 100 кг використаних батарейок . Можливо "зелені" Самбірщини підтримають цю акцію?
123456
Одна звичайна батарейка, якщо викинути її до смітника, забруднює близько 20 кубометрів ґрунту і 400 літрів води. Вихід один - утилізація. Водночас простої системи збору батарейок в країні немає. Справу у свої руки взяли ентузіасти. Цього тижня в Ужгороді вони зібрали і відправили на переробку близько ста кілограмів використаних батарейок.

Про це повідомили журналісти програми «Огляд дня» телеканалу ZIK.

Скриньку поставили у магазині комп’ютерної техніки в центрі Ужгорода лише кілька місяців тому. Через неї на утилізацію потрапило близько ста кілограмів батарейок.

«Ми просимо людей, які приходять купувати батарейки, здавати старі. І багато хто приносить. Це важливо. Адже матеріали, які є в батарейках, не можна викидати», – розповів директор магазину комп’ютерної техніки Василь Трунов.

А от у Львові вже кілька років діє близько десяти таких пунктів. Також тут є єдиний в Україні завод, який лише розробляє схему утилізації та планує запустити її вже у квітні. За рік їм вдалося зібрати дві тонни батарейок. Слід зазначити, що щодня українці купують близько 10 тонн батарейок.

Докладніше про це дивіться у програмі новин «Огляд дня» о 21:00 на телеканалі ZIK.

Переглядів: 729 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 Максим   (25.03.2013 16:11) [Материал]
Дивує байдужість що залишимо своїм предкам.Якби на сайті повідомили, що один кг. коштує 100S всі б кинулись , коли і кому здавати використані батарейки. А так хоч завтра потоп. Залишаємо онукам, дітям пропасть. Поляки в такому разі кажуть- б и д л о. Коли проснемось???

1 Віталік   (19.03.2013 18:37) [Материал]
Добре якби заохочували власників магазинів електронної продукції до збирання і відправки на утилізацію цього непотрібу. Де буде перший пункт збору?

2 Oksana   (20.03.2013 20:00) [Материал]
Добре було б почути  голос чиновників разом з реалізаторами продукції про яку йдеться. Місцева преса думаю півдтримає цю ідею.

Ім`я *:
Email *:
Код *: