Головна » 2013 » Квітень » 15 » У Дрогобицько-Самбірській єпархії УПЦ КП відбулася зміна керівництва
23:36
У Дрогобицько-Самбірській єпархії УПЦ КП відбулася зміна керівництва
123456


У Дрогобицько- Самбірській єпархії УПЦ КП відбулася зміна керівництва: єпископ Михаїл – відбув для своєї місії на Вінничину, а до Дрогобича прибув владика Яків, який до цього був архиєпископом Одеським і Балтським.

Про це повідомив кореспондент ІА ZIK.

Архиєпископ Дрогобицький і Самбірський, Яків (у миру – Ярослав Іванович Макарчук) народився 20 червня 1952 року на Радехівщині. А далі було навчання в школі, училищі, технікумі, служба в армії. Після демобілізації Ярослав Макарчук працював на Львівському танковому заводі. Але романтика морських мандрів поманила його в Таллін. У цьому місті він закінчив мореходну школу і у складі риболовецької флотилії три роки борознив моря і океани. Згодом повернувся до Львова. Працював начальником зміни на електроламповому заводі. А далі у житті 35-річного Ярослава відбувся крутий поворот долі: він їде на три роки навчатися у Ленінградську духовну семінарію.

Сан священика о.Ярослав Макарчук прийняв у 1990 році і продовжив навчання в духовній академії. 23 роки тому очолив Львівську єпархію УАПЦ, збудував перший православний храм у цьому місті. В 1998 році висвячений у сан єпископа. Дев’ять років тому подав прохання про прийняття у лоно УПЦ КП. І вже минув рік, як святіший Патріарх Філарет возвів єпископа Якова у сан архиєпископа.

Джерело: ЗІК

 

Переглядів: 891 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 фільософ   (17.04.2013 15:11) [Материал]
Скажіть чесно: хто старший в самбірській релігійній громаді УПЦ КП- Бухній чи Швець? Як тільки почалась війна є перестала відвідувати цей храм.Кошти виділені на будівництво цієї церковці від мене перевищують кілька тисяч грн. Я за ними не шкодую. Але хочу спокою і миру. Дайте відповідь. Дякую.

Ім`я *:
Email *:
Код *: