Головна » 2013 » Квітень » 20 » ПОКАРАННЯМ ОЧИЩАЮТЬСЯ ЮНІ ДУШІ.
16:24
ПОКАРАННЯМ ОЧИЩАЮТЬСЯ ЮНІ ДУШІ.
123456

Нещодавно в самбірській виховній колонії урочисто відзначили 15-річчя створення Державної пенітенціарної служби України. В гості до працівників цієї установи завітали керівники та відповідальні працівники міської та районної рад, ветерани,  спонсори. Оглянувши гуртожиток, у якому живуть малолітні порушники Закону, їдальню, культосвітній та духовний центри, музей-світлицю, школу і ПТУ, вони залишилися задоволені загальним порядком та належними умовами їх утримання, іншими позитивними змінами.

      Урочисту частину розпочав учитель колонійської школи Андрій Лихва. Після виконання Державного Гімну України він зачитав привітання колективу виховного закладу від пенітенціарних структур Києва і Львова. Начальник колонії, підполковник внутрішньої служби Андрій Бринза свій виступ присвятив  змісту і завданням очолюваного ним колективу в сучасних умовах, проінформував про виробничі справи і ремонтні роботи, на які витрачено 250 тис.грн., вручив грамоти і цінні подарунки кращим працівникам.

      Зі скромним ювілеєм колонійців привітав міський голова Тарас Копиляк і також відзначив своїми нагородами кращих. А колишній начальник установи Юрій Капустенський зробив своєрідний порівнювальний аналіз її діяльності за останні 5 років і визнав, що після нього зроблено багато добрих справ.

       Цікавим був виступ і колишнього вчителя школи за мурами , автора книжки "Від тюрми -  до виховної колонії”, члена Всеукраїнського об”єднання"Письменники Бойківщини” Омеляна Леськіва. Він присвятив його успіхам учителів, майстрів, вихователів у напрямку громадсько-морального, духовного, правового, естетичного та фізичного виховання малолітніх злочинців, навів приклади, як багато з них, особливо тих, які були звільнені умовно-достроково, знайшли себе в житті, роками підтримують з ним зв”язок і навіть приїжджають у гості. Відбуття покарання за муром, акцентував він, очистило їхні душі, вони стали гідними громадянами України.

      На завершення урочистостей перед гостями і працівниками виховної колонії виступив вокально-інструментальний ансамбль "Джерело,яким керує вчитель школи Ігор Веселовський.

                                                               Ігор Тиличко, член Національної спілки журналістів України.

Переглядів: 661 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: