Головна » 2013 » Травень » 2 » Визначили районних "невдах". Серед них на Самбірщині...
08:59
Визначили районних "невдах". Серед них на Самбірщині...
123456
.


На Львівщині визначили районних "невдах"

У Самбірському районі працює спеціальна комісія, яка вивчає роботу районної державної адміністрації і вже невдовзі подасть на стіл губернатору свої висновки. Зважаючи на низький рейтинг регіону, можна спрогнозувати, що ці висновки будуть невтішними для Івана Білака.

Зокрема, згідно з рейтингом районів Львівщини, складеному на базі інформації щодо соціально-економічного розвитку регіонів за 2012 рік, найнижчу сходинку посідає Самбірський район.

За цілою низкою показників, як-от економічний розвиток, інвестиційна діяльність, споживчий ринок, будівництво та інші, Самбірщина уже традиційно пасе задніх. Наприклад, за рівнем економічного розвитку, цей район займає п’ятий щабель знизу. Така ж ситуація і у інвестиційній діяльності району, де Самбірський район також є п’ятим знизу. Не краще становище і у сфері ЖКХ, де, порівняно з іншими районами області район знаходиться в самому низу рейтингу. Також, практично проваленими є сфера державних фінансів, споживчого ринку, ринку праці та будівництва. А за таким соціально значущим показником, як рівень злочинності, Самбірщина є третьою серед усіх районів Львівської області. З повним переліком усіх показників, за якими оцінювались райони Львівщини можна ознайомитись на сайті Варіанти.

Таким чином, за сукупними показниками Самбірський район виявився останнім в рейтингу успішності районів Львівщини. У переліку з 10 найважливіших для району показників розвитку, Самбірщина в жодному з них не піднімалась вище п’ятого знизу місця.

Як відзначають автори дослідження, варто прийняти до уваги, що на соціально-економічне становище того чи іншого району впливають багато факторів, і не можна однозначно порівнювати, приміром, Пустомитівський район, що розташований біля Львова і гірський Сколівський чи Турківський райони. Однак, більшість показників відображають динаміку розвитку того чи іншого району. Тобто, в більшості випадків, ці критерії вказують на успішність та ефективність роботи районної державної адміністрації та її керівника.

«Рейтинг є також своєрідною оцінкою головам районних державних адміністрацій, оскільки на більшість критеріїв, на нашу думку, очільники районів здатні вплинути. Від них залежать темпи зростання доходів місцевих бюджетів, притік інвестицій і взагалі – голови РДА безпосередньо відповідальні за економіку і соціальний розвиток своїх районів», - кажуть автори дослідження.

Саме тому вкрай незадовільний рівень соціально-економічного розвитку Самбірського району, очевидно, є наслідком невдалого керівництва районом голови Самібрської РДА Івана Білака: «Єдиним стабільним невдахою продовжує бути Самбірський район, цьогоріч у нього – найгірша динаміка розвитку, тож очільникам району варто звернути увагу на такі тривожні симптоми», – вказано в публікації.

Зрештою, така ситуація, як уже було сказано, триває не перший рік, тому дивним виглядає небажання керівництва області якимось чином вирішувати уже традиційне «провисання» показників в Самбірському районі. Однак, очевидно, що в нового голови Львівської облдержадміністрації, врешті, дійшли руки і до Самбірщини. Оскільки новий очільник області формально немає жодного стосунку до Партії регіонів, звільнити голову Самбірської РДА, який, одночасно, є й керівником районної організації ПР, Шемчуку буде набагато простіше. Схоже, що перші кроки в цьому напрямку ним уже зроблені. За нашою інформацією, з п’ятниці у Самбірському районі працює спеціальна комісія, яка вивчає роботу районної державної адміністрації, і вже невдовзі подасть на стіл губернатору висновки, які вочевидь, будуть невтішними для Івана Білака.

Зважаючи на те, що інформація з’явилася у виданні, близькому до Партії регіонів, виглядає так, що обласне керівництво партії таки поставило хрест на своєму голові районної організації, який з тріском провалив парламентські вибори, як власні так і партійні. Окрім цього, варто врахувати, що детальну інформацію з обласної адміністрації щодо економічних показників, на якій побудована стаття, не так просто отримати. Відповідно, тут має бути сприяння з боку тієї ж ЛОДА.

Таким чином, вихід розгромної для Білака інформації напередодні візиту комплексної перевірки з ОДА саме з вивчення проблем району виглядає як артпідготовка перед основною атакою на нерадивого керівника району. Тож кадрові ротації, які є звичними після приходу в область нового керівництва, швидше за все, розпочнуться саме з Самбірщини.

Віктор Мельничук

Джерело: Вголос


Переглядів: 615 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 мсм   (06.05.2013 22:56) [Материал]
і шо теперка робити п білаку?!

Ім`я *:
Email *:
Код *: