Головна » 2013 » Травень » 5 » Львівсько-Самбірська єпархія УАПЦ хоче перейти у Київський Патріархат
06:36
Львівсько-Самбірська єпархія УАПЦ хоче перейти у Київський Патріархат
123456

http://risu.org.ua/php_uploads/images/articles/ArticleImages_51089_1088-uoc.jpg
 Доповнено 5 травня ц.р.

Як повідомив в інтерв"ю п"ятому каналу Патріарх Київський і всієї України-Руси УПЦ КП Філарет  Львівсько- Самбірська єпархія УАПЦ під керівництвом єпископа Іоана Швеця дійсно перейшла до складу Української Православної Церкви
Київського Патріархату.
 
 У свою чергу в телеефірі цього ж каналу Предстоятель УАПЦ Митрополит Київський Мефодій на запитання ведучого не підтвердив і не спростував цього факту, мовляв, все вирішують самі церковні громади.

 Публікуючи це повідомлення сподіваємось, що знайдено порозуміння поміж настоятелями і віруючими парафії  Успенського Собору УПЦ КП в м. Самборі і конфлікт вичерпано

4 квітня стало відомо про перехід Львівсько-Самбірської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви (УАПЦ) у склад Української Православної Церкви Київського Патріархату (УПЦ КП).

Про це повідомляє Православний Оглядач з посилання на прес-центр єпархії.

Як стало відомо, 23 березня відбулися збори Львівсько-Самбірської єпархії УАПЦ. За повідомленням прес-центру єпархії, на них були розглянуті канонічні порушення з боку Предстоятеля УАПЦ та стан справ в УАПЦ. Присутні одноголосно прийняли рішення про перехід єпархії у склад УПЦ КП «для побудови єдиної Помісної Православної Церкви в Україні».

2 квітня рішення єпархіальних зборів було передано на аудієнції Предстоятелю УПЦ КП Патріарху Філарету.

Сьогодні вранці, 4 квітня, розпочався архієрейський Собор УАПЦ у Києві.

«Під час засідання Собору, керуючий Львівсько-Самбірською єпархією УАПЦ єпископ Іоан (Швець) та керуючий Хмельницькою єпархією УАПЦ Адріан (Кулик) попросили Предстоятеля УАПЦ митрополита Мефодія (Кудрякова) надати звіт про стан справ у церкві. Митрополит Мефодій різко відповів на це архієреям, після чого вони відразу залишили засідання Собору», – повідомляє прес-центр Львісько-Самбірської єпархії.

Цілком ймовірно, що слідом за Львівсько-Самбірською єпархією залишить УАПЦ і Хмельницька єпархія. На цей час ще немає інформації про те, щоб представники Хмельницької єпархії подали прохання Патріарху Філарету про вхід в УПЦ КП.

Подальша доля Львівсько-Самбірської єпархії наразі невідома. Чи буде вона долучена до Львівської єпархії УПЦ КП, або ж реорганізована іншим чином, буде відомо згодом. 

Згідно з інформацією прес-центру Львівсько-Самбірської єпархії УАПЦ, до її складу входить: 1 монастир, 1 скит, 8 парафій, 12 священиків, 1 парафія – у Києві.

ЗІК

 

Переглядів: 815 | Додав: Oksana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 3
3 квітка   (07.04.2013 22:38) [Материал]
УКРАЇНСЬКА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ!

2 Павлік   (06.04.2013 18:54) [Материал]
Не пускайте бздури. Собор рахується за громадою. Ніякі шевці не мають до нього права.

1 Михасько   (06.04.2013 17:52) [Материал]
По місту фільозофи пускають чутки, нібито Олександр Ш. приватизував церкву. Чиста комедія.

Ім`я *:
Email *:
Код *: