Головна » 2013 » Червень » 13 » У Самбірському районі реалізуються ще 4 нових проекти розвитку місцевих громад
10:38
У Самбірському районі реалізуються ще 4 нових проекти розвитку місцевих громад
123456


Учора в ресурсному центрі розвитку громад Самбірського району Львівської області відбувся семінар з впровадження на Самбірщині чотирьох нових мікропроектів «Карпатська мережа підтримки розвитку місцевих громад».

Для підтримки реалізації кожного передбачена грошова підтримка 25 тисяч гривень. Про це сьогодні, 13 червня, повідомив кореспондент IA ZIK.

Нагадаємо, що Самбірський район став учасником Програми посольства Фінляндії, в рамках якої буде реалізовано чотири мікропроекти на суму 200 тис грн. Решта вартості проекту (50%) має бути внеском від громади або інших джерел фінансування.

Нові мікропроекти впроваджуються Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна» у партнерстві з громадською організацією «Європейський діалог» за програмою фінського Фонду місцевого співробітництва на 2013 рік Посольства Фінляндії в Україні.

У районі сподіваються на черговий успіх. Адже тут набули неабиякого досвіду в залученні коштів від різних фінансових донорів. На конкурсі Львівської обласної ради з реалізації «Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку на 2011-2015 роки» Самбірщину визнано лідером. За оцінкою експертів, одразу двадцять її сільських громад із 95 по області стали переможцями.

У результаті, наголосив заступник голови районної ради, координатор з виконання обласної програми Віталій Кімак, ці громади, зокрема, реалізовуватимуть 13 мікропроектів у освітніх закладах, три – у Народних домах. Серед інших пріоритетів у районі заплановано вирішити окремі комунальні проблеми міста Рудки, а також освітлення вулиць у Корналовичах та впорядкувати кладовище у смт Дубляни.

Загалом до району на реалізацію всіх проектів з обласного бюджету має надійти 960 тис. грн, з районного бюджету – майже 700 тис. грн. Самим же переможцям – сільським громадам належить внести 183 тис. грн.

Завдяки програмі Львівської обласної ради у Самбірському районі буде реалізовано мікропроектів на суму більше 2,3 млн грн. Це чи не єдиний шанс окремим громадам покращити умови, вирішити для себе соціально важливі проблеми.

У районі працює 14 агенцій розвитку сільських рад та успішно реалізовується декілька міжнародних програм. Самбірщина першою в області цього року завершила реалізацію мікропроектів за Програмою розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ». Четвертий рік поспіль створення нових та дієвих механізмів розвитку сільських громад активно підтримується більшістю депутатського корпусу районної ради та головами місцевих рад.

Джерело: ЗІК

Переглядів: 716 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 квітка   (14.06.2013 14:21) [Материал]
Буде звідки красти!

Ім`я *:
Email *:
Код *: