Головна » 2013 » Червень » 18 » Прокуратура і міліція протидіють...
10:27
Прокуратура і міліція протидіють...
123456

Наш коментар читайте http://sambirmajdan.at.ua/news/2013-04-28-788. Оцініть масштаби нищення довкілля гравійною мафією. Сподіваємось що це стане предметом розслідування  правоохоронними органами.
Самбірським МВ ГУМВС України у Львівській області протягом 2013 зареєстровано 11 повідомлень щодо незаконного видобутку пісчано-гравійної суміші на території Самбірського району та затримано з ним 5 транспортних засобів. Зібрані матеріали скеровано в Державну екологічну інспекцію для притягнення винних осіб до відповідальності.

Крім цього зареєстровано чергове повідомлення про те, що з річки Дністер в районі с.Стрілковичі Самбірського району Львівської області проводиться самовільний забір пісчано-гравійної суміші.

Виїздом на місце слідчо-оперативної групи Самбірського міськвідділу міліції було встановлено, що з русла річки Дністер проводиться самовільний забір гравію. Зокрема, на місці події виявлено екскаватор, який проводив погрузку трьох автомобілів «Камаз» пісчано-гравійною сумішшю. При зупинці вказаних транспортних засобів та перевірці дозвільних документів з’ясувалося, що зазначені вище транспортні засоби належать та перебувають на балансі філії «Самбірський райавтодор». Будь-яких дозвільних документів на забір пісчано-гравійної суміші з русла річки, представлено не було. Під час проведення огляду місця події застосовувалася фото-відеозйомка.

З пояснень водіїв вказаних транспортних засобів встановлено, що вони є  працівниками філії «Самбірський райавтодор», і проводили забір пісчано-гравійної суміші за вказівкою начальника філії   Як зазначили останні, будь-яких дозвільних документів на забір гравію вони не отримували. Заправка транспортних засобів для проведення вказаних робіт проводилася філією «Самбірський райавтодор».  

В подальшому вказані транспортні засоби було оглянуто, затримано та доставлено на арешт-майданчик Самбірського міськвідділу міліції.

Відомості про незаконний вивіз гравію внесені в ЄРДР Самбірського МВ ГУМВС України у Львівській області   Попередня кваліфікація кримінального правопорушення – ч.1 ст.365 КК України ( перевищення службових повноважень). Проведення досудового розслідування доручено слідчому СВ Самбірського МВ ГУМВС України у Львівській області .

Крім цього, у ході розслідування слідчим залучено інспектора Державної екологічної інспекції у Львівській області  для встановлення суми збитків, завданих самовільним забором пісчано-гравійної суміші з русла річки.

Окрім цього, слідчим скеровано до суду клопотання про надання доступу до бухгалтерських документів філії «Самбірський райавтодор».  

 У ході розслідування слідчим винесено постанову про призначення позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності філії «Самбірський райавтодор» щодо виділення та використання філією грошових коштів на ремонт та утримання доріг.

15.05.2013 матеріали кримінального провадження від 26.04.2013 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.365 ч.1 КК України,  у відповідності до вимог ст.218 КПК України скеровані для подальшого розслідування в  ЛВ на станції Стрий УМВСУ на Львівській залізниці.

У зв’язку з наявністю фактів самовільного забору пісчано-гравійної суміші з русла р.Дністер на території Самбірського району, які викликають резонанс і публічне обговорення в суспільстві, в засобах масової інформації та інтернет-виданнях, Самбірською міжрайонною прокуратурою 07.05.2013 з участю правоохоронних та контролюючих органів району  проведено міжвідомчу нараду на тему: «Стан додержання  правоохоронними органами та органами контролю вимог законодавства щодо виявлення та припинення несанкціонованого добування гравію, притягнення винних осіб до відповідальності, а також здійснення контролю з даного приводу органами місцевого самоврядування та органами державної влади Самбірського району», за результатами якої винесено постанову із розробленими заходами щодо подолання вказаних негативних проявів. На даний час зазначена постанова скерована до виконання учасникам  міжвідомчої наради  .

Михайло ДИЦЬКИЙ,

Самбірський міжрайонний прокурор,

старший радник юстиції.                                                                                                         

 

Переглядів: 1088 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: