Головна » 2013 » Червень » 21 » Ратуша "мілітаризується"?...
07:56
Ратуша "мілітаризується"?...
123456
Не бійся! Поділись своєю думкою.




  Те що колишні старші офіцери- відставники традіційно "освоюють" хлібні посади в ратуші не новина. Зрештою,ця практика запроваджена не нинішньою владою. На відміну від попередників, які на фініші міського урядування вирішили облагородити місто пам"ятником Оранти-захисниці не допомогло їм втриматись у руля. Але тяжіння до "сильної" владної руки нинішні господарі  зберегли і вирішили підкреслити це  в своєрідний спосіб, а саме: встановленням гармат під ратушею, які "перекочували" з вул. Івана Франка з-під будівлі колишньої військової поліклініки.

 Приводом послужили чутки про те, що ,нібито, новий власник кам"яниці  хотів реалізувати військовий релікт львів"янам за чималу винагороду.
У свою чергу ратушні посадовці вирішили, що гармати власність міської громади і тому зберегли  пам"ятку, перенісши її до центра Самбора.Та чи  найкращий варіант?

Одні кажуть, що це відновлення історичної справедливості. Начебто до війни ці "канони" стояли саме  тут.Інші дивуються "сусідством" Матері Божої, Тризуба на фасадній стінці і гармат у сквері, що в останні роки  використовувався ,як зручне місце для виступу під час розважальних масових заходів тощо .
 
Як би там не було самбірчани та й гості поставлені перед фактом. Хоч був варіант встановити ці "пушки" у сквері біля пам"ятника Богдану Хмельницькому, або віддати на оглядини туристам гетьманської колиски Петра Сагайдачного у село Кульчиці.

 Але маємо те, що маємо. Дехто жартома, дехто всерйоз сприймає це як натяк до військової дисципліни,як  символ "мілітаризації" по-самбірськи.

Та чи є в цьому зерно правди судити нашим переглядачам.
Переглядів: 837 | Додав: Oksana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 6
6 Vjubkf   (10.07.2013 22:55) [Материал]
Подібно до того, що одна гармати націлена на самбірський білий Дім. Як це розуміти?

5 Хобзей   (24.06.2013 21:07) [Материал]
Як побачив цю люфу, що "б,є" просто в чоло, аж страшно стало. Невже працівникам держустанови приємно зранку щодня це бачити?

4 Хміль   (23.06.2013 18:09) [Материал]
Найліпшого місця для канонів-машингверів крім будівлі, де розміщений музей "Бойківщина" годі придумати. Уже при входя відвідувачі ставали історичною правдою. Зі зміною влади і місце для канонам поміняють. Це простіше чим конституцію поміняти.

3 Юрій   (22.06.2013 20:14) [Материал]
Оксана, я повністю з вами згоден. Ось робив в групі опитування http://vk.com/sam_bir?w=wall-40616231_1251 Більшість за! Хоч я проти.

2 Oksana   (22.06.2013 17:54) [Материал]
Я відверто виклала свої думки. Може вони не співпадають з офіційною позицією міської влади? Надалі перед тим , як  робити такі "радикальні" кроки треба радитись з громадою. Вже маємо спортивний ляпсус- стадіон імені Л. Броварського. Не принижуючи ролі цього спортсмена в житті Самбора, але на такі знакові події треба находити місцевих вихідців. Не хочу далі розвивати цю тему, аби не ятрити душу самбірчан

1 Юрій   (21.06.2013 21:17) [Материал]
А хто автор статті?

Ім`я *:
Email *:
Код *: