Головна » 2013 » Липень » 12 » Врадіївці на Миколаївщині людей гвалтують, на Самбірщині- Дністер грабують...
09:37
Врадіївці на Миколаївщині людей гвалтують, на Самбірщині- Дністер грабують...
123456

     
Нарада, яку було проведено 10 липня в Самборі( про що ми анонсували з приводу самовільного забору гравійно-піщаної суміші з русла р. Дністер)відбулась з участю  представників виконавчих та контролюючих органів влади, зокрема: Державної екологічної інспекції у Львівській області, Управління служби безпеки України у Львівській області, Головного управління МВС України у Львівській області, Львівської обласної прокуратури та Львівського обласного управління водних ресурсів і їх місцевих підрозділів.

     Дехто з присутніх  не двозначно сказав:
    - Саме ці структури мають відношення до безчинств на р.  Дністер.
 
     Так це чи інакше вартує проаналізувати, але останні події в райцентрі Врадіївка Миколаївської області з тяжкими наслідками кримінального характеру з боку міліціонерів, рикошетом вдарили по авторитету всієї правоохоронної системи держави.
 
Не випадково заступник голови львівської облдержадміністрації Сергій Василенко, який вів  нараду, був максимально принциповим і відвертим у боротьбі з гравійними розбійниками.

Не на словах, а на ділі треба викорінювати цей злочин, який вписується  у схему: організатор,виконавець, замовник.Прикро, що іноді у цей процес втягуються правоохоронні органи в якості своєрідного "даху", що містить всі ознаки корупційної діяльності.На нинішній мові це називається мафія у Законі.

"Гравійні ліваки" діють зухвало і нагло.Заради справедливості слід сказати, що в останній час їхні "апетити" дещо втамували не без впливу громадськості, висвітлення в електронних засобах масової інформації. В цій ситуації  право- і природоохоронні органи доклали певних зусиль. Так за 2012рік за крадіжку гравію 6 осіб було оштрафовано на 1496грн.7-на 952грн.Зараз ведуться два кримінальних провадження. Вживаються інші профілактичні заходи.

Як сказав перший заступник голови самбірської райдержадміністрації Іван Пікулицький  керівництво району вже не перший рік піднімає питання про відкриття кар"єру з дотриманням всіх природоохоронних норм, але не знаходить підтримки в обласному центрі. А це, до певної міри, зняло б проблему, сприяло б впорядкуванню сільських доріг тощо. Хоч не слід забувати,що в 15 км.від Самбора діє механізований кар"єр, що випускає будматеріал придатний для ремонту шляхів, будівництва тощо.

На наш погляд занадто оптимістичним був виступ Стрілківського сільського голови О.В.Хробак,яка ідеалізувала зміни на краще по попередженню гравійної злочинності.Ми б не були такі самовпевнені, а порадили б зацікавленим особам переглянути, що коїться,іноді, вздовж берегів Дністра у нічну пору.

Повчальним і діловим був виступ народного депутата Андрія Тягнибока, який закликав комплексно підходити до вирішення проблеми із збереженням навколишнього середовища, залучаючи фахівців лісового господарства, водних ресурсів тощо.

Висловлені думки, пропозиції лягли в протокольну частину розмови і будуть на постійному контролі, підсумував пан Василенко. Можливо тоді і паралель між врадіївськими подіями і екологічним станом русла річки Дністер не буде актуальна. А поки що...

    
Переглядів: 605 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Смутний   (16.07.2013 12:22) [Материал]
Пішли чутки, що ціна на КАМАЗи і тракторо-автонавантужувачі шутру впали. Можливо через реди-рейвахи заздрісників.

1 Мазурик   (15.07.2013 14:54) [Материал]
Працюємо на випередження. Влада знає больові точки регіону. Скільки часу гравійним бандитам буде оголошено мораторій?

Ім`я *:
Email *:
Код *: