Головна » 2013 » Серпень » 29 » У спеку і дощ під польським консульством у Львові черги
21:49
У спеку і дощ під польським консульством у Львові черги
123456

У спеку і дощ під польським консульством у Львові черги

Черги під Генконсульством РП у Львові, у зв’язку з запровадженням електронної реєстрації, якщо і зменшились, то не зникли – за будь-якої погоди людям треба вистояти по декілька годин, аби потрапити в будівлю консульства.

Однак зайти у консулят лише півсправи. Аби подати документи чи потрапити на прийом до консула необхідно відстояти ще одну чергу.

Охорона запускає в консульство групами з декількох людей, всередині вони стають в чергу до тих, кого запустили раніше. Однак трапляються дні, коли із черги до консула всередину вдається потрапити декільком людям, решта – змушені вистоювати у черзі іншого дня. Є і приємний момент. Як розповідають у чергах, консул часто приймає і після 13.00 год., коли завершується прийомний день і може поспілкуватись з усіма, хто до нього прийшов.

Варто зауважити, що заходи безпеки у консульстві на належному рівні, всередину не можна приходи з увімкненим телефоном (очевидно, бояться, аби за допомогою телефону хтось не активував вибухівку), при вході необхідно пройти крізь рамку, вміст сумки також перевіряють. Документи приймають приємні і ввічливі люди, які спілкуються польською, однак за потреби переходять на українську.

Якщо всередині консульства Європа, то надворі – буремні 90-і. Люди змушені вистоювати в черзі під цегляною стіною за будь-якої погоди. Сховатись від сонця, дощу чи снігу – ніде. Жодного накриття, де були б лавки під консулятом немає, тож чекати годинами доводиться стоячи.

Потрапити в консульство можна і без черги, однак не чесним способом – під консулятом рояться чоловіки, які запевняють, що можуть провести всередину за 100 грн. Вони не ховаються ані від міліціонерів, яких там не бракує, ані від представників консульства. Чоловіки відверто пропонують свої послуги і навіть пристають до людей. На запитання чому дорого беруть, кажуть – знають табличку ділення – аби людина могла залагодити справи не простоюючи у черзі, треба поділитись грішми з певними людьми.

Втім, такі от посередники бояться потрапити в об’єктив фотоапарату. Як тільки кореспондент Вголосу зробила кілька знімків, невідомий чоловік, не представившись, почав вимагати видалити фотографії.

Відзначимо, на сьогодні електронна реєстрація на подачу документів не діє. На сайті консульства зазначають, що вільних дат немає до кінця жовтня. Натомість у кол-центрі повідомили, що час від часу реєстрація буває відкрита, тож необхідно слідкувати за сайтом.

Фото Вголосу

Переглядів: 805 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: