Головна » 2013 » Вересень » 1 » Лемки юш горнуться до купи...
20:46
Лемки юш горнуться до купи...
123456
Вже десятий раз лемки села Нагірного на Самбірщині зібрались на ювілейну ватру.Урочистості почались минулої неділі пополудню на місцевому стадіоні. Чисельну громаду вітали святі отці,місцеві керівники влади та гості з багатьох куточків України та закордону.

Цікавою і різноманітною була програма заходів, які відтворювали історію цього самобутнього українського етносу, аж до наших днів. Виступаючи з болем в душі згадували роки поневірянь, що зазнало старше покоління, коли волею долі довелось залишати рідні обійстя, нажите майно і їхати світ за очі через політику більшовицького режиму.
Як би тяжко не було, але цей нарід зберіг свою культуру, свої звичаї, свої традиції. Нинішнє покоління цього українського, так би мовити екзоту, намагається не розгубити ці зерна доброти, щирості, працьовитості.

В мелодійних піснях, стрімкому танку, в дотепному художньому слові самодіяльні митці заворожували своїми виступами присутніх, яких зібралось на торжествах більше тисячі.

Концертну програму гідно доповнювала ярмарка,де було краму до вибору і до кольору. Як правило це предмети домашнього побуту, одягу, засобів ремесла, якими користувались і використовуються у повсякденному житті.

Окрему увагу привертала широка палітна друкованого слова.Серед них і грунтовні наукові дослідження,і література, які так чи інакше торкались місце і роль лемків у розбудові української держави.

Природньо, що офіційні торжества знаходили своє продовження в цікавих і відвертих бесідах за чашкою кави, келихом вина... Вони завершувались словами: лемки- любімося, шануймося, бо ми того варті.Тримаймося купи.

Переглядів: 888 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: