Головна » 2013 » Листопад » 18 » Тримаються посадових крісел, як воші кожуха?
00:25
Тримаються посадових крісел, як воші кожуха?
123456
Доповнено 18.Х1.2013р.Кричемо, волаємо, що чиновників багато маємо. А вони і далі множаться, як колорадські жуки.Здається з часу першої публікації на цю тему дещо змінилось: об"єднано міську і районну санітарноепідемологічну станції, управління земельних ресурсів. А далі?
Наприклад,потужно йде освоєння чиновницькою раттю приміщення колишнього військового шпиталю. З одного боку добре, що нарешті віднайшли можливість виділити в ньому приміщення для суддів. Хто- хто, а ці правознавці переобтяжені різноманітними справами кримінального чи цивільного характеру.
Але чи не забагато бюджетних нахлібників створюють тут собі канцелярський комфорт, адже утримання будівлі, опалювання тощо доведеться за кошти платників податків.Який місцевий бюджет може витримати такі видатки?
Чи не час повернутись до розмови про об"єднання  бюрократичних структур міста і району, оприлюдненій більше року тому? Нагадуємо про що йшлося.

Як стало відомо днями створюється ініціативна група по проведенню референдуму щодо доцільності поділу влади на Самбірщині на міську і районну. Об''єднання двох структур самоврядування в одну дасть можливість зекономити значні кошти і ліквідує існування чиновницької бюрократії, адже один орган самоврядування в регіоні діяв до 1994року.

Наприклад, чи є потреба при десяти школах(в тому числі і музичної), девяти дитсадках, кількох позашкільних закладах утримувати в Самборі управління освіти? Або  відділ культури з Будинком "Просвіти" в місті та кількох народних колективів при ньому? Вже не кажемо, що давно назріла потреба об'єднати в один друкований орган газети "Голос Самбірщини" та "Новини Самбора", сторінки яких "рясніють" світлинами чиновників, експлуатуеться релігійна тематика і на  утримання медіаресурсу в регіоні  з коштів платників податків виділяється щорічно біля мільйона гривен. Реорганізувати в одну можна і інші структури.

Я навела тільки приклади, які видно неозброєним оком. Очевидно настав час любити Україну не по глибині кишені, а реальним уболіванням за мешканців краю.

Місцевий референдум сміливо можна провести у будь-який час Для цього потрібна добра воля депутатів, тобто ухвала міської і районної рад. Цікаво райці- депутати підтримають , щоб цей захід відбувся? Час покаже, які політсили за реальні зміни в регіоні, а які тримаються за посадові крісла , як воші кожуха?

Наша справа формувати навколо цих "вошів" громадську думку,лишень  так справа може зрушиться з місця.

Переглядів: 1299 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 5
5 Надія   (09.09.2012 11:52) [Материал]
В лікарні вже скоро перестануть давати на обід будну зупку, шкоди давно збирають гроші на ремонт, а дитсадки роками не мають коштів на пральний порошок, туалетний папір не кажемо більше. Перевіряючих тьма, а грошей х.. ма. Такий "статус міста обласного підпорядкування".

3 віра   (07.09.2012 14:43) [Материал]
Нічого дурнішого не читала. Невже хтось додумується до того, щоб зняти зі самбора статус міста обласного підпорядкування.

4 Oksana   (08.09.2012 21:47) [Материал]
пані Віра ринкові умови диктують простягати ножки по одьожки За рахунок базарних кравчучок та кількох приватних підприємств доводиться годувати чиновницьку челядь, замість того, щоб кошти направити на освіту, в лікарні, в комунальні служби тощо.Тому так убого виглядають наше місто і села.Статуси- це більшовицький анахронізм.

2 Маскаль   (01.09.2012 21:17) [Материал]
Вихід одне з двох: або будувати другу ратушу, або в діючу завезти радіовідходи. Щезнуть як таракани в Черноболі.

1 Вадим   (01.09.2012 20:27) [Материал]
Наука видумала боротьбу з колорадським жуком, подолати чиновницьку рать годі. Гляньте скільки в самбірській ратуші пенсіонерів- держслужбовців з жалованям 4-5 тис. грн , а на додачу ще й платня щомісячна така ж. Всі вони на словах: дорогу молодим, а на справді тримаються за службові крісла, як упирі

Ім`я *:
Email *:
Код *: