Головна » 2014 » Лютий » 15 » На Турківщині стартує чемпіонат України з зимових видів спорту
17:26
На Турківщині стартує чемпіонат України з зимових видів спорту
123456

Чемпіонат України з лижних гонок та біатлону серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та вадами зору, що пройде з 15 лютого по 20 лютого 2014 року, буде проводитись на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України, що знаходиться у с. Яворів, Турківського району, Львівської обл.

Урочисте відкриття Чемпіонату відбулося сьогодні 15 лютого о 15:00 у Західному реабілітаційно-спортивному центрі.

Змагання почнуться 16 лютого о 10 годині. Вхід вільний!

Особливістю цього Чемпіонату є значна кількість учасників (37 спортсменів), яку делегувала рекордна кількість регіонів України - 14 областей: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Черкаська, Чернігівська та м. Київ. І це особливо значимо, адже зимовим видам спорту досить не просто розвиватись у нашій «не дуже зимовій» державі та участь повного складу національної паралімпійської збірної команди України з зимових видів спорту (29 спортсменів), яка захищатиме честь нашої держави на зимових Паралімпійських іграх, що пройдуть в Сочі з 06 по 17 березня 2014 року.

Серед 37 учасників змагань: 26 спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору, а також 9 спортсменів-лідерів.

Загальний тренерський склад чемпіонату 13 осіб, зокрема головний тренер Андрій Несторенко, старші тренери Василь Мукшин, Казаков Валерій, Завєдєєв Анатолій, Співак Ігор.

Для забезпечення чесних змагань запрошено 11 суддів з різних областей України, зокрема головний суддя Анатолій Іллюшин (м.Харків), судді Дмитро Кучер (м.Дніпропетровськ), Іван Добрянський (Львівська область) та інші.

Цей Чемпіонат України може пишатися своїми учасниками, адже серед них – відома всьому світові спортсменка – Герой України Олена Юрковська – багаторазова чемпіонка та призерка трьох зимових Паралімпіад, найкраща спортсменка світу та Паралімпійських ігор 2006 року; найкраща спортсменка національної паралімпійської збірної команди України зразка 2010 року, володарка титулу Міжнародного паралімпійського комітету «Найкращий дебют Паралімпіади-2010» Олександра Кононова; 13 учасників Паралімпійських ігор, у тому числі – 6 чемпіонів та призерів зимових Паралімпіад; 4 Заслужених майстрів спорту України, 7 майстрів спорту України міжнародного класу, 4 майстри спорту України.

Богдан Москаль

Добратись до місця проведення змагань можна залізничним транспортом до станції Сянки, або автобусним маршрутом до с. Яворів.


Переглядів: 534 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: