Головна » 2014 » Травень » 7 » Українці отримали від Польщі візові спрощення у рамках малого прикордонного руху
09:00
Українці отримали від Польщі візові спрощення у рамках малого прикордонного руху
123456

Українцям і, зокрема, мешканцям Львівщини, спростили отримання польських віз та в’їзд на територію РП.

Про це сьогодні, 6 травня, йшлося на брифінгу у Львівській облраді, інформує кореспондент IA ZIK.

Як повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Андрій Сибіга, сьогодні з польською стороною завершилися переговори щодо внесення змін до Угоди про малий прикордонний рух.

«Для громадян України, які здійснюють в’їзд до Польщі в рамках малого прикордонного руху, буде збільшено термін перебування у РП з 60 до 90 днів. При чому відлік перебування буде починатися від дати останнього в’їзду.

Кожен другий та наступний дозволи громадянам України будуть видаватися безкоштовно. Сьогодні Угодою охоплено понад 900 тис. українців, які, переважно, проживають на Львівщині. Досягнуті домовленості дозволять зекономити Україні близько 18 млн євро», – повідомив він.

Також, за словами Андрія Сибиги, будуть внесені зміни у перелік населених пунктів, які обійматиме сфера дії Угоди. Це стосуватиметься тисяч громадян, в тому числі мешканців Львівщини.

У свою чергу, директор Консульського департаменту МЗС Республіки Польща Марек Цесельчук додав: «Ми домовилися про певні спрощення для українців. Ті, хто здійснював туристичні в’їзди, раніше мали по дві візи, в тому числі одну національну. Але вже з 15 травня отримуватимуть візи, терміном дії до одного року. Особи, які не мали туристичних віз, будуть отримувати дворазові візи з терміном дії до півроку».

Також він зазначив, що досягнуті домовленості стосовно візових спрощень для громадян України, які були евакуйовані з Польщі згідно з угодою УРСР і польським комітетом національного визволення у 1944 році. Такі особи з 15 травня будуть отримувати багаторазові п’ятирічні візи за умови, якщо раніше мали шенгенську візу. Якщо раніше шенгенських віз у них було, вони зможуть отримати польську візу на два роки. Нововведення, переважно, стосуватимуться переселенців, їхніх дітей й інших родичів.

Джерело: ЗІК

 

Переглядів: 671 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: