Головна » 2014 » Червень » 1 » Сильні українці- сильна держава
17:56
Сильні українці- сильна держава
123456

  Доповнено 1.06.14р.В кінці березня ми проілюстрували  відкритий спортивний майданчик даного навчального закладу. На календарі початок літа, а що змінилось? Тільки спромоглись перефарбувати   металічні частини спортспорядження , в тому числі   опору «огризка» баскетбольного щита. Корективи внесла природа- ростуть буйні трави. Які «стригальні» апарати потрібно, аби «покосити» кабінетну байдужість , черствість безвідповідальних осіб? Все пізнається у порівнянні.

Тому на розсуд наших симпатиків ці дві світлини(див.нище).

 

Здавна відомо, і за це, здавалось би, нині не треба агітувати: спорт найкращий відпочинок і для молоді, і для літніх людей. Фізична культура- надійний друг міцного здоров’я і запорука довголіття.

Як ніколи на часі ці прописні істини, коли наша держава робить, по суті, перші тверді кроки до незалежності. До цього ми лишень були , так би мовити, заколихані прагненням до свободи.

 В грізні і тривожні майданівські дні і ночі відстояти  право на вільне і гідне  життя змогли сильні духом і  фізично загартовані патріоти.

Коли над країною нависла навала російських шовіністів, коли попереду не легкий шлях становлення і утвердження державності, як ніколи є актуальним плекання достойної зміни для захисту рідної Батьківщини. А  яка картина з піднятої проблеми у нашому місті?

Оглянула один із спортивних майданчиків і серце крається від болю недбальства. Складається враження, що ще за советських часів він був ареною , де дітвора могла у вільну хвинину поганяти м’яча, скористатись баскетбольною площадкою. До гімнастичних брусів вже роками не підходив жоден підліток ,так  заржавіли. Кілька інших металічних спортивних конструкцій  лишень нагадують, що колись тут вирували фізкультурні пристрасті.

Коли мова йде про специфічний навчальний заклад-  школу-інтернат, то  цим діткам потрібні рухливі ігри, фізичні навантаження тощо.  Не думаю, що всю виховну програму можна виконувати виключно у закритому приміщенні- спортивному залі.

Цю тему  можна продовжувати на прикладі інших фактів.За час незалежності лишень за нинішньої урядової каденції спромоглись спорудити спортивний комплекс європейського рівня. На жаль, цим і обмежились.Прикро, що у більшості випадків він на замку.

Треба доводити до порядку ті відкриті спортмайданчики що маємо. Благо весняна пора цьому сприяє. Долучитись до цієї справи має весь фізкультурний загал. Тоді і гасло: сильні українці- сильна держава набуде реального змісту.

Наостанок ось про що. Якщо вести мову про фізичне виховання школярів, то тут у центрі уваги має бути той, хто приносить малечі і підліткам здоров'я, фізичний гарт, силу,-тобто вчитель фізичного виховання. Це від нього залежить майбутні стосунки людини із спортом, її працездатність, енергійність тощо. До деякої міри він формує інтелект особи завтрашнього дня. І цим нехтувати не можна.

Переглядів: 750 | Додав: Oksana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
4 Гуцул   (06.04.2014 12:03) [Материал]
Питання до керівництва закладу:"Чим пояснити юрби інтернатівських підлітків біля "Барвінка"та "Криничанки",які постйно щибають"гривня на печенько"?" Зрозуміло,люди дають,шкода дітей.Невже і далі продовжується практика "тягання торбів" із харчоблоку?

3 Гуцул   (02.04.2014 23:02) [Материал]
мм

2 Петя   (31.03.2014 22:52) [Материал]
У спецшколі -інтернат найбільша проблема персональний туалет для шефової. Фізкультура на десятому плані? Хочете вірте, хочете ні.

1 Хомик   (31.03.2014 12:24) [Материал]
Найшли на кому робити спортивну погоду тобто на закладі дітей сиріт. А що в інших все ідеально? Пишіть правду , не сійти розбрат.

Ім`я *:
Email *:
Код *: